Me olemme Enersense

Olemme päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja

Enersense on vahvasti mukana mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa toimimalla murroskauden suunnannäyttäjänä.

Mahdollistamme monipuolisilla palveluillamme pohjoismaisten ja kansainvälisten teollisuus-, energia-, tietoliikenne ja rakennusalan yhtiöiden menestymisen. Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme ensisijainen ja monipuolinen kumppani energia-alan murroksessa.

Kestävämpää ja puhtaampaa tulevaisuutta rakentamassa meillä työskentelee 2 000 enersenseläistä 40 eri maassa. Pääasialliset toimialamme ovat teollisuus, rakentaminen, energia ja tietoliikenne. Enersensen osake noteerataan Nasdaq Helsingissä (ESENSE).

Enersensen palvelut

Liiketoiminta-alueemme

Laaja palvelukokonaisuutemme jakaantuu neljään liiketoiminta-alueeseen: Smart Industry, Power, Connectivity sekä International Operations.

Smart Industry

Autamme asiakkaitamme heidän tuotantolaitostensa käyttövarmuuden parantamisessa ja kunnossapidon tehostamisessa. Kehitämme digitaalisia ratkaisuja tuottavuuden parantamiseen, vastaamme asiakkaidensa tuotantolaitosten kokonaiskunnossapidosta ja käyttövarmuudesta sekä tuotamme resurssi- ja urakointipalveluita ja alihankintaketjun hallintapalveluita kotimaisten ja kansainvälisten teollisuushankkeiden tarpeisiin.

Power

Autamme asiakkaitamme toteuttamaan energiamurrosta energiasektorin koko elinkaaren kattavilla palveluilla. Näihin kuuluvat voimansiirtoverkkojen ja sähköasemien sekä tuulivoimapuistojen suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito. Lisäksi liiketoiminta toimittaa ratkaisuja sähköisen liikenteen latausjärjestelmiin sekä sähkön varastointiin.

Connectivity

Autamme asiakkaitamme toimittamaan mobiiliverkon ja kiinteän verkon palveluita sekä varmistamaan niiden toimivuuden. Olemme mukana tietoliikenneverkkojen kaikissa elinkaaren vaiheissa vastaten kiinteiden ja langattomien tietoliikenneverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta.

International Operations

Autamme kansainvälisiä asiakkaitamme tuottamalla yllä mainittuja palveluitamme mm. Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa sekä Baltiassa.

Enersense tuulivoimapuisto

Missio

Olemme keskeisesti mukana toteuttamassa energiamurrosta kannattavalla liiketoiminnalla.

Visio

Olemme merkittävä päästöttömän yhteiskunnan toteuttaja.

Yritys pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 2005
  • Liikevaihto: 144 M€ (2020)
    • Vuonna 2020 yhdistyneen Enersense-Empower-konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2020 oli noin 241 miljoonaa euroa
  • Henkilöstön määrä: 2 000
  • Julkinen listayhtiö: Nasdaq Helsinki -markkinapaikalla (kesäkuusta 2021 alkaen)
  • Operoinut yli 40 maassa
  • Päätoimialat: teollisuus, rakentaminen, energia ja tietoliikenne
  • Pääkonttori sijaitsee Porissa

Johto

Jussi Holopainen

Toimitusjohtaja 1.1.2013 alkaen.

KOULUTUS: Tradenomi, talous ja hallinto

Jussi on toiminut Enersense International Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2013 asti. Sitä ennen hän on toiminut Enersensellä myyntijohtajana ja varatoimitusjohtajana. Häneltä löytyy vuosien kokemus liiketoiminnan johtamisesta Suomessa sekä kansainvälisissä ympäristöissä.

Mikko Jaskari

Talousjohtaja 2.8.2021 alkaen.

KOULUTUS: Diplomi-insinööri, tuotantotalous

Mikko on aiemmin toiminut useissa talouden johtotehtävissä muun muassa IT-, rakennus- ja tietoliikennealoilla. Hänellä on laaja kokemus kasvuyhtiöistä, rahoitusjärjestelyistä sekä fuusioista ja yrityskaupoista.

Tommi Manninen

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja 1.2.2021 alkaen.

KOULUTUS: Yhteiskuntatieteiden maisteri

Tommilla on laaja media- ja viestintäalan kokemus. Enersenseen Tommi siirtyi viestintätoimisto Kreabista, jossa hän toimi viisi vuotta sisältöjohtajana asiakkainaan useita merkittäviä suomalaisyrityksiä mm. energia- ja tietoliikennealalta. Ennen viestintäalalle siirtymistä Tommi työskenteli toimittajana ja tuottajana 23 vuotta mm. MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksessa, Kauppalehdessä ja Helsingin Sanomissa. Tommin vastuualueisiin kuuluvat viestintä, markkinointi ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Johanna Nurkkala

Lakiasianjohtaja 14.8.2020 alkaen.

KOULUTUS: Oikeustieteen maisteri

Johanna on toiminut Enersensen lakiasiainjohtajana elokuusta 2020 lähtien. Johannalla on laaja ja monipuolinen työkokemus yritysjuridiikan eri osa-alueilta. Ennen nykyistä tehtäväänsä Johanna työskenteli Empower-konsernin lakiasiainjohtajana sekä asianajotehtävissä Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä ja Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy:ssä. Johanna on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut sopimus- ja yhtiöoikeutta myös Sheffieldin yliopistossa Iso-Britanniassa.

Hanna Reijonen

HR-johtaja 6.9.2021 alkaen

KOULUTUS: Kauppatieteiden maisteri

Hannalla on laaja kokemus useista henkilöstöjohdon tehtävistä kansainvälisissä teknologia- ja palveluyrityksissä. Hanna on aiemmin toiminut Posti Group Oyj:n henkilöstöjohtajana vuosina 2018-2021. Sitä ennen hän on työskennellyt henkilöstöjohdon tehtävissä Tieto Suomessa, Ericssonilla ja Accenturella.

Jaakko Leivo

Liiketoimintajohtaja Smart Industry 14.8.2020 alkaen.

KOULUTUS: Insinööri, sähkövoima- ja automaatio

Jaakolla on kattava ja monipuolinen kokemus teräsrakenteiden ja pintäkäsittelytöiden tuotannon eri vaiheista. Jaakko toimi yli kymmenen vuotta Technip Offshore Finlandilla vastaten niin pienempien kuin suurempienkin osakokonaisuuksien tuotannosta aina koko tuotannon johtotason tehtäviin asti. Enersensellä Jaakko on toiminut ensin Enersense Works Oy:n operatiivisena johtajana ja sittemmin Enersense Works Oy:n sekä Enersense Painting Oy:n toimitusjohtajana.

Juha Silvola

Liiketoimintajohtaja Power 14.8.2020 alkaen.
Vt. liiketoimintajohtaja Connectivity 16.9.2021 alkaen.

KOULUTUS: Diplomi-insinööri, konetekniikka

Juha on johtanut Power- liiketoimintaa maaliskuusta 2019 alkaen. Aiemmin hän on toiminut Empower PN Oy:ssä operatiivisena johtajana ja toimialajohtajana. Lisäksi Juhalla on kokemusta toimitusjohtajan tehtävistä Suomen Maastorakentajat Oy:ssä ja hän on toiminut johtajana markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja tuotannon kehityksessä Polar Electro Oy:ssä. Juhalla on pitkä kokemus liiketoiminnan kehittämisestä ja kannattavuuden parantamisesta.

Margus Veensalu

Liiketoimintajohtaja International Operations 14.8.2020 alkaen.

KOULUTUS: Insinööri, konetekniikka; Tradenomi

Uransa alussa Margus toimi useissa asiantuntija- ja johtotehtävissä Viron Yksityistämistoimistossa. Viimeiset 23 vuotta hän on ollut aktiivisesti mukana erilaisissa johtotehtävissä Empowerilla. Hänen lyhyemmän aikavälin työ- ja yrittäjyyskokemuksensa liittyvät Viron rautateihin sekä sairaanhoito- ja matkailualoihin.

Hallitus

Jaakko Eskola
Hallituksen puheenjohtaja

Sirpa-Helena Sormunen

Petri Suokas

Herkko Plit

Päivi Jokinen

Sari Helander