Yhtiötiedote|5.6.2018

Enersense perustaa tytäryhtiön turkkiin – tavoitteena maan suurluokan rakennusprojektit

Enersense International Oyj
YHTIÖTIEDOTE 5.6.2018 klo 8:30

Enersense International Oyj on sopinut turkkilaisen Irmak Invest Insaatin kanssa yhteisyrityksen perustamisesta Turkkiin. Yhteisyrityksen tavoitteena on tarjota perustajiensa osaamista, palveluita ja tuotteita Turkissa käynnistyvien suurluokan rakennusprojekteille, kuten Turkin ensimmäisen ydinvoimalan Akkuyu:n rakennushankkeelle. Myös muita Turkissa olevia investointihankkeita on uuden yrityksen tähtäimessä. Enersensestä tulee uuden perustettavan yrityksen enemmistöomistaja. Uuden yrityksen omistajilla on jo ennestään yhteisyritys Suomessa nimellä Enersense Painting Oy.

Uuden yhtiön toiminta Turkissa on tarkoitus käynnistää kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana. Uuden yrityksen viralliseksi nimeksi tulee ENERSENSE IRMAK İNŞAAT YATIRIM PROJE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. Enersense omistaa yhteisyrityksestä 50,1 % ja Irmak Invest Insaatin 49,9 %. Uuden yrityksen perustamisella ja sen toiminnan käynnistämisellä ei ole oleellista vaikutusta Enersensen tulokseen vuonna 2018.

Toimitusjohtaja Jussi Holopainen kommentoi:

”Enersensen osaamista ovat suurhankkeiden projektihallinta, -resurssointi ja -tuotanto, erityisesti ydinvoima-alalla. Muun muassa Olkiluoto3-hankkeen myötä olemme kehittyneet, kasvaneet ja kerryttäneet runsaasti ammattitaitoa reilun kymmenen vuoden ajan. Kansainvälisten verkostojen luominen ja oman digitaalisen ohjelmistoalustan rakentaminen kantavat nyt hedelmää. Näemme Turkin meille potentiaalisena markkina-alueena uusien suurluokan hankkeidensa vuoksi. Yhdessä paikallisen ja jo ennestään tutun toimijan kanssa operointi on luonnollisesti joustavaa, tehokasta ja turvallista. Rakennusvaihe on juuri käynnistynyt Turkin ensimmäisessä ydinvoimalahankkeessa Akkuyu:ssa. Rakenteilla siellä on neljän 1200 megawatin VVER yksikköä, eli kyse on megaluokan energiatuotantolaitoksesta. Valmista pitäisi olla noin viiden vuoden kuluttua. Maassa on alkamassa myös muita meitä kiinnostavia suurluokan investointihankkeita.”

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jussi Holopainen
Puhelin: 044 517 4543
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

Hyväksytty neuvonantaja Alexander Corporate Finance Oy
Puhelin: 050 520 4098

Lyhyesti Yhtiöstä

Enersense International Oyj on teollisuuden kilpailukyvyn kehittämiseen erikoistunut suomalainen listayhtiö. Enersensen tuotteet, palvelut ja toiminta ovat jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Resurssit, Digitaaliset ratkaisut ja palvelut sekä Suunnittelu ja tuotanto. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 47 miljoonaan euroon. Enersensen palveluksessa oli vuoden 2017 aikana keskimäärin 662 henkilöä. Enersensen brändi ja henkilöstön kyky uudistaa toimintatapoja sekä hyödyntää digitaalista teknologiaa tunnetaan erityisesti teollisuuden suurissa rakennusprojekteissa Suomessa ja kansainvälisesti yli 30 maassa. Yhtiö listautui tämän vuoden huhtikuussa Nasdaq Helsinki First North -markkinapaikalle. Lisätietoja osoitteesta www.enersense.fi/sijoittajat

Jaa