Lehdistötiedote|16.3.2021

Enersense yhteistyöhön Toyota Baltian kanssa – rakentaa sähköautojen latausinfran koko jälleenmyyntiverkostoon Virossa, Latviassa ja Liettuassa

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 16.3.2021 klo 13

Päästöttömiä energiaratkaisuja toteuttava Enersense ja maailman suurin autonvalmistaja Toyota ovat aloittaneet yhteistyön ja solmineet puitesopimuksen sähköajoneuvojen latausinfrastruktuurin kehittämisestä Baltian maissa. Puitesopimuksen ensimmäinen vaihe vuonna 2021 sisältää latausverkon toteuttamisen kaikkiin Toyota- ja Lexus-jälleenmyyjien toimipaikkoihin Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

”Sähköautojen määrä Euroopassa kasvaa kovaa vauhtia ja ennusteiden mukaan se ylittää neljä miljoonaa vuonna 2025. Enersensellä on kansainvälisenä toimijana merkittävä rooli tässä muutoksessa. Pystymme tarjoamaan latausinfraan palveluita suunnittelusta, sähköinfran rakentamisesta ja laitteiden asentamisesta aina ylläpitoon ja huoltoon sekä hallinnointiin”, toteaa Enersensen Baltian-maiden infrastruktuuripäällikkö Priidu Lokk.

Suomessakin Enersense on vahvasti mukana sähköistämässä liikennettä. Merkittävänä yhteistyökumppanina toimii mm. Pohjoismaiden suurin latauspisteoperaattori Recharge Infra, jolla on lähes 1 300 omaa julkista latauspistettä. Recharge Infra operoi kaikkiaan 1 400 latauspistettä Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Muita keskeisiä kumppaneita ovat esimerkiksi kotimainen sähköautojen pikalatausasemien valmistaja Unified Chargers, energiayhtiö Leppäkosken Energia sekä Pohjoismainen latausjärjestelmä- sekä energiavarastotoimittaja InterControl.

”Suomessa on nyt alettu heräämään julkisten latauspisteiden kysynnän kasvuun, ja latauspisteiden rakennustyömaita tuleekin olemaan tänä vuonna paljon enemmän kuin aiempina vuosina. Nähtävissä on, että myös huoltoasemaketjut alkavat varustamaan omia polttoaineen jakeluasemiaan latauslaitteilla ja näin pystytään vastaamaan ripeästi nousevaan kysyntään. Samaan aikaan moni taloyhtiökin on päässyt käsitykseen Aran tarjoamasta tuesta latausinfran rakentamiseen ja uskon, että tukiraha loppuukin nopeammin kuin aiempina vuosina”, pohtii Enersensen myynti- ja kehityspäällikkö Topias Koskela.

Jaa