Pörssitiedote|20.12.2021

Enersensen sijoitus P2X:ään etenee – työ- ja elinkeinoministeriö myönsi tuen Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakentamiseksi Harjavaltaan

Enersense InternationalOyj
Pörssitiedote20.12.2021klo 14.00

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajaEnersense InternationalOyj (”Enersense”) tiedotti 8.12.2021allekirjoittaneensa sopimuksen 13–18 miljoonan euron oman pääoman ehtoisesta sijoituksesta vihreän vedyn tuottajayhtiöön P2X Solutions Oy:öön (”P2X”) sekä sen yhteydessä sovitusta kumppanuusjärjestelystä, jossa Enersensellä on tiettyjen sijoitussopimuksen mukaisten, muun muassa hinnoitteluun ja laatutasoon liittyvien, edellytysten täyttyessä ensisijaisen kumppanin asema P2X:n Harjavaltaan rakennettavan Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakennusvaiheen töissä sekä laitoksen valmistuttua sen kunnossapidon ja operoinnin tehtävissä. Sijoitus- ja yhteistyöhankkeen toteutuksen edellytyksenä oli työ- ja elinkeinoministeriön merkittävä tuki P2X:lle Harjavallan tuotantolaitoksen rakentamiseen liittyen sekä tiettyjä muita tavanomaisia ennakkoehtoja.

Työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt päätöksen noin 26 miljoonan euron uuden energiateknologian ja suurten demonstraatioiden hankkeiden investointituen myöntämisestä P2X:lle Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen sekä metanointiyksikön rakentamiseksi Harjavaltaan. P2X Solutionsin tavoitteena on aloittaa Harjavallan Suurteollisuuspuistoon suunnitellun vihreän vedyn laitoksen rakentamistyöt syksyllä 2022 ja laitoksen käyttöönotto on suunniteltu vuoden 2024 ensimmäiselle vuosipuoliskolle. Tuotantolaitoksen kapasiteetti on 20 MW. P2X:n tarkoituksena on toteuttaa samalla konseptilla myös muita vihreän vedyn tuotantolaitoksia.

”Tukipäätös on erittäin tervetullut ja se mahdollistaa Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoshankkeen eteenpäinviemisen. Olemme innoissamme sopimastamme kumppanuudesta P2X:n kanssa ja konkreettisista suunnitelmista vetytalouden edistämisessä”, sanoo Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Sijoitus- ja yhteistyöjärjestelyn muiden tavanomaisten ennakkoehtojen arvioidaan täyttyvän ja järjestelyn toteutuvan tammikuun 2022 loppuun mennessä. Järjestelyn keskeiset ehdot on kuvattu Enersensen 8.12.2021 julkaisemassa pörssitiedotteessa.

Jaa