Lehdistötiedote|24.10.2019

RMC ja Enersense sopineet putki- ja teräsvarustelutöistä Kvarken Linkin matkustaja-autolautalla – Enersensen paluu Rauman telakalle ja ensimmäinen vastaavanlainen projekti kotimaassa

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 24.10.2019 klo 6.00

Rauma Marine Constructions

Kuva: Rauma Marine Construction

Enersense International Oyj:n korkealaatuisiin terästöihin erikoistunut tytäryhtiö Enersense Works Oy ja kotimaisesti omistettu laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions ovat sopineet putki- ja teräsvarustelutyöprojektista. Projekti koskee Rauman telakalla rakennettavaa RoPax-matkustaja-autolauttaa. Enersensen työt käynnistyvät tämän vuoden aikana. 

Vaasa-Uumaja-välille tuleva RoPax-alus on tällä hetkellä muista rakenteilla olevista ympäristöystävällisempi hybridisähköjärjestelmän ja sähkökäyttöisen ruoripotkurijärjestelmän ansiosta. Kvarken Link on lautan tilaaja ja alus valmistuu keväällä 2021.

Toimitusjohtaja Jaakko Leivo, Enersense Works Oy
”Tämä nyt solmittu sopimus on meille merkityksellinen erityisesti kahdesta syystä. Ensiksi, yhteistyömme jatkuu pienen tauon jälkeen RMC:n kanssa. Tavoitteenamme on aina tehdä yhteistyötä pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Tässä korostuvat työn laatu ja molemminpuolinen luottamus toimintatavoissa. Toiseksi, olemme toteuttaneet vastaavantyyppisen putki- ja teräsvarusteluprojektin ulkomailla saksalaisella telakalla. Nyt pääsemme näyttämään tällaista osaamistamme myös kotikentällä. Rauman telakka on meille hyvin tärkeä paikka – sieltä olemme ponnistaneet kansainvälisille markkinoille.”

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Laura Virtanen, Rauma Marine Constructions
puh. +358 50 528 0068
laura.virtanen@rmcfinland.fi

Rauma Marine Constructions (RMC) on kesällä 2014 perustettu raumalainen, kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva laivanrakennusyhtiö. RMC on erikoistunut matkustaja-autolauttojen, monitoimimurtajien ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon. Lisätietoja osoitteesta www.rmcfinland.fi.

Jaakko Leivo, Toimitusjohtaja, Enersense Works Oy, Enersense Painting Oy
puh. +358 40 079 4543
jaakko.leivo@enersense.com

Lyhyesti Enersensestä:

Enersense International Oyj on teollisuuden kilpailukyvyn kehittämiseen erikoistunut suomalainen yhtiö, jonka juuret ja kotipaikka ovat Satakunnassa. Enersensen tuotteet, palvelut ja toiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Resurssit, Digitaaliset ratkaisut ja palvelut sekä Suunnittelu ja tuotanto. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 47,4 miljoonaa euroa. Enersensen palveluksessa oli vuoden 2018 aikana keskimäärin 727 henkilöä. Enersensen brändi ja henkilöstön kyky uudistaa toimintatapoja sekä hyödyntää digitaalista teknologiaa tunnetaan erityisesti teollisuuden suurissa rakennusprojekteissa Suomessa ja kansainvälisesti noin 40 maassa. Yhtiön verkkosivut löytyvät osoitteesta www.enersense.fi

Jaa