Sisäpiiritieto: Enersense nimittää Kari Sundbäckin yhtiön toimitusjohtajaksi – hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Enersense International Oyj | Sisäpiiritieto | 11.07.2024 klo 10:00:00 EEST

Enersensen hallitus on nimittänyt Kari Sundbäckin yhtiön toimitusjohtajaksi 25.11.2024 alkaen. Juha Silvola jatkaa Enersensen vt. toimitusjohtajana 24.11.2024 asti, minkä jälkeen hän palaa Power- ja Connectivity -liiketoiminta-alueiden johtajaksi.

Hallitus on tänään kokouksessaan lisäksi valinnut hallituksen nykyisen jäsenen Anders Dahlblomin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Dahlblom seuraa tehtävässä Jaakko Eskolaa, joka on ilmoittanut luopuvansa paikastaan. Eskola on toiminut Enersensen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2021 alkaen. Enersensen hallitus jatkaa 7-jäsenisenä seuraavaan yhtiökokoukseen asti.

Enersensen uusi toimitusjohtaja Kari Sundbäck on toiminut aiemmin muun muassa Caverion-konsernin palveluista, ratkaisuista, digitaalisuudesta ja kestävästä kehityksestä vastaavana johtajana sekä kansainvälisissä johtotehtävissä Nokialla ja KONE:ella.

”Enersensen kasvu on viime vuosina ollut vahvaa. Uudistimme kesäkuussa strategiamme ja lähdimme hakemaan toimitusjohtajaa toteuttamaan määrätietoisesti vihreää energiasiirtymää tukevaa strategiaamme sekä parantamaan yhtiön kannattavuutta ja omistaja-arvoa. Prosessin lopputuloksena päädyimme siihen, että Kari on paras henkilö johtamaan Enersenseä ja vahvistamaan yhtiön asemaa sen ydinliiketoiminnoissa. Haluan tässä yhteydessä kiittää Jaakko Eskolaa hänen merkittävästä roolistaan toimitusjohtajan valintaprosessissa sekä yhtiön vt. toimitusjohtaja Juha Silvolaa hänen panoksestaan,” toteaa Anders Dahlblom, Enersensen hallituksen puheenjohtaja.

“Enersense on erittäin merkittävä vihreän energiasiirtymän yhtiö. Otan innoissani ja nöyränä vastaan mahdollisuuden liittyä mukaan toteuttamaan Enersensen vastikään uudistettua strategiaa. On hienoa päästä kehittämään yhdessä enersenseläisten kanssa yhtiön merkityksellisyyttä ja arvoa energia-, tietoliikenne- ja teollisuussektoreilla toimiville asiakkaillemme,” sanoo Kari Sundbäck, Enersensen uusi toimitusjohtaja.

”Haluan Enersensen nimitystoimikunnan puolesta kiittää nyt väistyvää puheenjohtajaa Jaakko Eskolaa hänen kaudestaan Enersensen hallituksen puheenjohtajana ja toivottaa tervetulleeksi Anders Dahlblomin uutena hallituksen puheenjohtajana. Virala on Enersensen suurin omistaja ja on luontevaa, että tällaisessa murroskohdassa yhtiön suurimman omistajan edustaja siirtyy yhtiön hallituksen puheenjohtajan paikalle. Olen vakuuttunut siitä, että uudistunut johto ja uusi strategia antavat yhtiölle hyvät lähtökohdat tuottaa merkittävää omistaja-arvoa”, sanoo Alexander Ehrnrooth, Enersensen nimitystoimikunnan puheenjohtaja.

ENERSENSE INTERNATIONAL OYJ

Hallitus

Lisätietoja:

Anders Dahlblom, hallituksen puheenjohtaja

Yhteydenotot:
Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 043 7515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.enersense.fi