Lehdistötiedote|28.4.2022

Enersense ja Nordec solmivat sopimuksen Kruunuvuoren siltaprojektista

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 28.4.2022 klo 9.00

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n tytäryhtiöt Enersense Works Oy sekä Enersense Painting Oy ovat solmineet sopimuksen Nordec Oy:n kanssa koskien Helsingissä sijaitsevan Kruunuvuoren siltaprojektin työmaan teräsrakenteiden pintakäsittelytöitä sekä osaa hitsaustöistä. Nordec Oy toimii Kruunuvuoren sillan teräsrakenneurakoitsijana.

Kruunuvuoren silta tulee valmistuessaan olemaan Suomen pisin, korkein ja pitkäjänteisin silta. Se rakennetaan Kruunuvuorenselän ylitse Korkeasaaren ja Laajasaloon kuuluvan Kruunuvuorenrannan väliin. Kruunuvuoren sillan rakenteen keskeinen osa ja näkyvin elementti on 135 metrin korkeuteen nouseva pyloni eli kannatinpylväs. Silta tulee edistämään joukkoliikennettä sekä parantamaan jalankulun ja pyöräilyn mahdollisuuksia Palosaaren ja Kruunuvuorenrannan välillä.

Projektin hitsaus- ja pintakäsittelytyöt aloitetaan alkukesän aikana. Sillan rakennustyöt ovat jo käynnistyneet ja silta valmistuu aikataulun mukaisesti vuoden 2025 aikana. Sillalle on asetettu ennätyspitkä käyttöikävaatimus, jopa 200 vuotta.

”Olemme tyytyväisiä, että yhteistyömme Nordec Oy:n kanssa vahvistuu ja asiakas luottaa sitoutuneen henkilöstömme osaamiseen. Roolimme Kruunuvuoren siltaprojektissa tulee olemaan merkittävä kokonaisuus Enersensen Smart Works -liiketoiminnalle. Nyt solmittu uusi sopimus tukee strategiaamme toteuttaa kokonaisvaltaisia työkokonaisuuksia sekä päästöttömiä ratkaisuja”, toteaa Enersensen Smart Works -liiketoiminnan operatiivinen johtaja Mikko Lampinen.

Jaa