Lehdistötiedote|14.7.2022

Enersense ja Siemens Energy solmivat sopimuksen Saksassa sijaitsevan Leipheimin kaasuvoimalan pinnoitustöistä

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 14.7.2022 klo 9.45

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n saksalainen tytäryhtiö Enersense GmbH on solminut sopimuksen Siemens Energyn kanssa koskien Etelä-Saksassa rakenteilla olevan kauko-ohjattavan Leipheimin kaasuvoimalan pinnoitustöitä.

Leipheimin uusi 300 megawatin kaasuturbiinivoimala rakennetaan Leipheimin ja Bubesheimin välille Baijerin osavaltioon, Etelä-Saksaan. Siemens Energy on koko voimalan pääurakoitsija ja asiakas on itäisen Saksan suurin energiayhtiö LEAG. Leipheimin kaasuvoimalaa tullaan käyttämään yksinomaan siirtoverkon suojaamiseen ja luotettavuuden varmistamiseen.

Kaasuvoimala on suunniteltu otettavaksi käyttöön elokuussa 2023. Projektin pinnoitustyöt aloitetaan heinäkuussa 2022 ja niiden arvioidaan valmistuvan helmikuussa 2023.

”Olemme tyytyväisiä, että Siemens Energy valitsi meidät kumppanikseen, ja hyvin sujunut yhteistyömme Saksassa, Suomessa ja Ranskassa saa jatkoa. Energiaomavarainen Eurooppa tarvitsee tällaisia hankkeita, ja on hienoa olla tässä mukana”, toteaa Enersensen Saksan maajohtaja Sebastian Halsband.

Enersensellä on parhaillaan käynnissä vastaavanlainen kaasuvoimalan pinnoitustöitä koskeva projekti Siemens Energyn yhteistyökumppanina Landivisiaussa, Ranskassa.

Jaa