Lehdistötiedote|11.11.2022

Enersense on voittanut Fingridin tarjouskilpailun koskien Framnäsin sähköaseman rakentamista

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 11.11.2022 klo 10.30

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n Power-liiketoimintaan kuuluva tytäryhtiö Enersense PN Oy on voittanut Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa Kirkkonummella sijaitsevan Framnäsin sähköaseman rakentamista koskevan urakan. Urakan arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

”Framnäsin uusi sähköasema on meille ja erityisesti asiakkaillemme kokoaan tärkeämpi. Se vahvistaa kantaverkon yhteyksiä ja mahdollistaa Caruna Espoon alueen sähkönkulutuksen kasvun. Microsoft suunnittelee alueelle datakeskuskokonaisuutta, jonka sähkönsyöttöä asema varmistaa ja jonka hukkalämpöä Fortumin on tarkoitus hyödyntää hiilineutraalina kaukolämpönä Espoossa. Samaan teemaan sopii hyvin, että kojeisto toteutetaan ilmastoystävällisellä SF6-vapaalla teknologialla. Meillä on erinomaisia kokemuksia Enersensen kanssa työskentelystä ja olemme iloisia saadessamme heidät projektiin kumppaniksi”, kertoo Fingridin rakentamispäällikkö Daniel Kuosa.

Hanke tuo Enersenselle hienon jatkumon sähköasemahankkeissa, joissa hyödynnetään SF6-vapaata teknologiaa ympäristöystävällisyyden parantamiseksi. Enersensellä meneillään oleva toteutus Fingridin Luukkalan sähköasemahankkeessa hyödyntää vastaavaa teknologiaa SF6-vapaan toteutuksen osalta. SF6 on voimakas kasvihuonekaasu, jota on käytetty suurjännitteisten sähkökytkinlaitosten ja -kojeistojen pääeristeaineena.

”Enersensen strategia on olla merkittävässä roolissa päästöttömien hankkeiden toteuttamisessa matkalla kohti ympäristöystävällistä yhteiskuntaa. On hienoa, että pääsemme toteuttamaan kyseisen hankkeen, joka mahdollistaa meille samalla uuden sähköasemateknologian soveltamisen käytäntöön”, toteaa Enersensen Transmission Networks -liiketoiminnan johtaja Joni Parkkinen.

Päätös on lainvoimainen hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.

Lisätietoa:

Jussi Holopainen, toimitusjohtaja
Puhelin: +358 44 517 4543
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

Joni Parkkinen, toimialajohtaja, Transmission Networks
Puhelin: +358 50537 5837
Sähköposti: joni.parkkinen@enersense.com

Mediayhteydenotot:

Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 043 7515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa