Lehdistötiedote|26.11.2020

Enersense toimittaa asiantuntijoita RASU JSC:lle Hanhikivi-1-ydinvoimalahankkeeseen liittyen

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 26.11.2020 klo 11.00

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n Smart Industry -liiketoiminta on allekirjoittanut sopimuksen Rosatomin tytäryhtiön Rusatom Automated Control Systems JSC:n (RASU) kanssa koskien teknisten asiantuntijoiden toimittamista Hanhikivi-1-ydinvoimalaitoshankkeeseen.

RASU JSC vastaa Hanhikivi-1-projektin automaatioteknologian kokonaishankinnasta, suunnittelusta ja integroinnista. Enersense toimittaa asiantuntijatason henkilöstön RASU:n Helsingin toimistolle yhden vuoden sopimuksella.

“Olemme jo ryhtyneet kartoittamaan kyseisiin työtehtäviin sopivia kandidaatteja. Toimitamme asiakkaallemme, RASU:lle, erityisesti ydinvoimalaitosten instrumentointi- ja ohjausjärjestelmien turvallisuuteen ja laatuun perehtyneitä asiantuntijoita”, kertoo Enersensen kansainvälisten hankkeiden asiakaspäällikkö Andrei Klimchuk.

RASU:n kanssa allekirjoitettu sopimus on Enersenselle tärkeä virstanpylväs. “On hienoa, että asiakkaamme arvostaa osaamistamme. Meillä on paljon tietotaitoa niin suomalaisista kuin kansainvälisistä ydinvoimalahankkeista, mitävoimme nyt käyttää Hanhikivi-1-projektissa. Näemme RASU:n kanssa tehdyn sopimuksen tuovan meille suuren potentiaalin tulevaisuuden resurssien toimittamiseen Hanhikivi-1-hankkeessa. Tämä myös tukee strategiaamme päästöttömien energiaratkaisujen toetuttajana”, kertoo Enersense International Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

"Odotamme, että eurooppalaiset asiantuntijat, joilla on kokemusta Suomessa työskentelystä ja samanlainen ajattelutapa kuin Hanhikivi-1-projektin yhdellä omistajalla, auttavat meitä luomaan tehokkaan viestinnän omistajan ja meidän välille sekä ratkaisemaan monimutkaisia teknisiä kysymyksiä. Yhteistyössä Enersensen avulla opimme lisää paikallisista säännöistä ja määräyksistä sekä vahvistamme ominaisuuksiamme eurooppalaisilla liiketoimintakäytännöillä ja paikallisten asiantuntijoiden tietämyksellä ja kokemuksella”, sanoo RASU JSC:n toimitusjohtaja Andrey Butko.

Tietoa Hanhikivi-1-projektista:

Hanhikivi-1-ydinvoimalaitoshanke, joka sijaitsee Hanhikivi-niemimaalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, käsittää yhden yksikön rakentamisen, johon kuuluu Venäjän moderni VVER-1200 Generation III + -reaktori. Käynnistyksen jälkeen laitos pystyy tuottamaan 1 200 megawattia sähköä. Lupien myöntäminen ja valmistelut ovat parhaillaan käynnissä.

Suomalainen Fennovoima Oy tulee olemaan laitoksen luvanhaltija, omistaja ja ylläpitäjä. Fennovoima Oy:n kanssa tehdyn suunnittelu-, hankinta- ja rakennussopimuksen nojalla RAOS Project Oy toimittaa täysin toimintakykyisen laitoksen avaimet käteen -periaatteella. RAOS Project Oy on Rusatom Energy International JSC:n (REIN JSC, osa Rosatom State Corporationia) tytäryhtiö.

Yhteistyössä RAOS Project Oy:n kanssa CONCERN TITAN-2 JSC (Rosatom State Corporationin holding-yhtiö) on laitoksen rakentamisen, asennuksen ja laitetoimitusten pääurakoitsija.

Lisätietoja:

Jussi Holopainen, CEO, Enersense International Oyj
Puhelin: 044 517 4543
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

RASU JSC Press service
Puhelin: +7 495 933-40-40, ext. 470
Sähköposti: infoday@rasu.ru

Tietoja RASU JSC:stä:

RASU JSC tarjoaa ainutlaatuisia kokonaisratkaisuja prosessiautomaatioon ja sähkölaitteisiin, kattaen kaikki työt: tuotekehitys, suunnittelu, asennuksen ja käyttöönoton valvonta, huolto ja modernisointi. Yhtiön ratkaisujen luotettavuus ja turvallisuus on osoitettu kriittisten laitosten - ydinvoimaloiden - vuosien häiriöttömällä toiminnalla. Viiden vuoden työ teollisuusautomaatiomarkkinoilla on johtanut useiden ydinvoimalayksiköiden käynnistämiseen, mukaan lukien Rostovin ydinvoimalaitosyksikön 4, Novovoronežin ydinvoimalaitosyksikön 5 ja 6, Leningradin ydinvoimalaitoksen 1 ja 2 sekä 80 prosenttia Kalininin ydinvoimalan 1-yksikön automaatiolaitteiden modernisoinnin. Yhtiöllä on noin 1 400 työntekijää. Lue lisää osoitteesta: www.new.rasu.ru

Enersense lyhyesti:

Enersense International Oyj on päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja, joka on vahvasti mukana tukemassa vallitsevaa energiamurrosta ja mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa. Enersense-Empower-konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli noin 242 miljoonaa euroa. Enersensen brändi ja henkilöstön kyky uudistaa toimintatapoja sekä hyödyntää digitaalista teknologiaa tunnetaan erityisesti teollisuuden suurissa rakennusprojekteissa Suomessa ja kansainvälisesti noin 40 maassa. Yhtiö työllistää yhteensä noin 2400 henkilöä. Yhtiön verkkosivut löytyvät osoitteesta www.enersense.com

Jaa