Yhtiötiedote|11.11.2020

Enersense valittiin pääurakoitsijaksi Fingridin Kärppiön sähköasemaprojektiin

Enersense International Oyj
Sisäpiiritieto 11.11.2020 klo 16.15

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n Power-liiketoimintaan kuuluva tytäryhtiö Empower PN Oy on voittanut Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa Kärppiön sähköasemaurakan.

Teuvalla sijaitsevan Kärppiön uusi sähköasema tulee palvelemaan alueelle suunnitellun tuulivoimatuotannon liittämistä kantaverkkoon. Projekti työllistää Enersenseä arviolta kahden vuoden ajan, sillä urakan vastaanotto tapahtuu alustavan aikataulun mukaan syyskuussa 2022. Urakan arvo on noin 14 miljoonaa euroa.

"Kärppiön sähköasema on osa Turusta Keminmaalle ulottuvaa Rannikkolinjaa. Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja tämä hanke on yksi etappi matkalla kohti tavoitetta. Asema mahdollistaa jopa 1 000 megawatin liittymisen kantaverkkoon", kommentoi omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Kiiveri Fingrid Oyj:stä.

"Näin suuri ja laaja projekti on erittäin tärkeä Enersensen Power-divisioonan sähköasemaliiketoiminnalle ja vahvistaa asemaamme johtavana vaativien sähköasemahankkeiden toimittajana”, toteaa Enersensen Power-divisioonan liiketoimintajohtaja Juha Silvola.Päätös on lainvoimainen hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Juha Silvola, liiketoimintajohtaja Power, Enersense International Oyj
Puhelin: 040 763 1599
Sähköposti: juha.silvola@empower.fi

Jussi Holopainen, CEO, Enersense International Oyj
Puhelin: 044 517 4543
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

Hyväksytty neuvonantaja Alexander Corporate Finance Oy
Puhelin: 050 520 4098

Lyhyesti yhtiöstä:

Enersense International Oyj on päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja, joka on vahvasti mukana tukemassa vallitsevaa energiamurrosta ja mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa. Enersense-Empower-konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli noin 242 miljoonaa euroa. Enersensen brändi ja henkilöstön kyky uudistaa toimintatapoja sekä hyödyntää digitaalista teknologiaa tunnetaan erityisesti teollisuuden suurissa rakennusprojekteissa Suomessa ja kansainvälisesti noin 40 maassa. Yhtiö työllistää yhteensä noin 2400 henkilöä. Yhtiön sijoittajille suunnatut verkkosivut löytyvät osoitteesta https://enersense.fi/sijoittajalle/

Jaa