Lehdistötiedote, Sijoittajauutinen|14.4.2023

Enersense valittu pääurakoitsijaksi Fingridin Huittinen-Forssa sähköasemien laajennusprojektiin

Enersense International Oyj
Sijoittajauutinen 14.04.2023 klo 14.25

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International on voittanut Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa Huittinen-Forssa sähköasemien laajennusurakan.

Sähköasemien laajennusurakka mahdollistaa uuden siirtoyhteyden toteuttamisen. Tämä lisää sähkön siirtokapasiteettia mahdollistaen osaltaan länsirannikon kasvavan tuulivoimatuotannon ylijäämän siirtämisen Etelä-Suomeen. Se myös mahdollistaa uusiutuvan sähköntuotannon liittämismahdollisuuksia.

Projekti työllistää Enersenseä arviolta vajaan kolmen vuoden ajan, ja sen valmistelut alkavat välittömästi. Urakan arvo on noin 13 miljoonaa euroa, mikä on kirjattu Power-liiketoiminta-alueen vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan.

”Uusi Forssa-Huittinen 400 kV siirtoyhteys on kantaverkon ja yhteiskunnan kannalta tärkeä hanke. Etelässä sähkönkulutus lisääntyy ja samalla tuotanto vähenee korvautuen pohjoisen tuuli- ja ydinvoimalla kasvattaen näin sähkönsiirtotarvetta. Yhteys rakennetaan vastuullisesti nykyisen 110 kV johdon paikalle maankäytöllisten vaikutusten pienentämiseksi. Yhteydellä parannetaan olennaisesti käyttövarmuutta, jota tarvitaan huolto- ja vikatilanteissa. Lisäksi sähköasemilla modernisoidaan laajennusten yhteydessä äly- eli suojaus- ja automaatiojärjestelmät. Enersensen kanssa yhteistyö on ollut aina mutkatonta ja projektien toteutuksen laatu erinomaista”, kertoo Fingridin rakentamispäällikkö Daniel Kuosa.

Sähköasemien laajennusurakka on Enersenselle merkittävä hanke.

”Energiamurros etenee, jolloin tarvitaan myös uusia siirtoyhteyksiä, jotka hankkeeseen sisältyvät sähköasemalaajennukset mahdollistavat. Tavoitteemme on olla edesauttamassa energiamurrosta omalta osaltamme, samalla hanke vahvistaa portfoliotamme vaativien Suomen kantaverkkoon kohdistuvien urakoiden toteuttajana”, toteaa Enersensen Transmission Networks -liiketoiminnan johtaja Joni Parkkinen.

Päätös on lainvoimainen hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Joni Parkkinen, toimialajohtaja, Transmission Networks
Puhelin: +358 50537 5837
Sähköposti: joni.parkkinen@enersense.com

Mediayhteydenotot:
Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 0437515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa