Lehdistötiedote|20.6.2018

Tekoäly mukaan enersensen rekrytointeihin – yhteistyö aloitetaan menestyneen ja palkitun Headai:n kanssa

Enersense International Oyj
LEHDISTÖTIEDOTE 20.06.2018 klo 08.15

Teollisuuden resursointeihin erikoistunut suomalainen listayhtiö Enersense International Oyj ottaa käyttöön tekoälyteknologiaa yhtiön rekrytointiprosesseihin. Rekrytointiprosessien alkuvaiheessa tullaan käyttämään tekoälyä, kun runsaasti työntekijätietoja sisältävistä datapankeista seulotaan avoinna oleviin toimenkuviin parhaiten sopivat henkilöt. Tekoäly auttaa ja nopeuttaa suurten tietomassojen käsittelyä. Tämä teknologiayhteistyö toteutetaan Headai Oy:n kanssa. Headai on saanut lähiaikoina tunnustusta osaamisestaan muun muassa Sitran Ratkaisu 100 -innovaatiokilpailussa ja yhtiö voitti viime viikolla Työ- ja elinkeinohallinnon Työmarkkinatori-työnvälitysalustan tekoälyhaasteen.

Suomessa ja muissakin Euroopan maissa työvoimapula lisääntyy monella toimialalla. Tämä heikentää yritysten kilpailukykyä, kun osaavaa työvoimaa ei tahdo saada projekteihin riittävän nopeasti ja tarpeellista määrää. Elinkeinoelämän keskusliitto EK julkaisi Suhdannebarometrinsa toukokuun alussa ja sen mukaan rekrytointiongelmat ovat kärjistyneet erityisesti teollisuudessa, jolla näyttäisi olevan muuten vahva kehitys menossa.

Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kommentoi:

”Meillä on kyky ja uudet toimintamallit resursoida suuria teollisuuden investointihankkeita ja seisokkiprojekteja nopeasti sekä tehokkaasti. Tästä meidät tunnetaan erityisesti Suomessa energia-, rakennus- ja telakkateollisuudessa. Vahvuutenamme on muun muassa tuottaa kansainvälistä, eri organisaatiotasoilla olevaa osaamista ja työvoimaa projektien tarpeisiin, suuriakin määriä kerralla. Asiakkaidemme projektien läpimenoajat ovat lyhentyneet, joten työvoiman osaaminen, oikea ajoitus ja määrä on tarpeellista optimoida. Haluamme palvella asiakkaitamme näissä tarpeissa mahdollisimman hyvin, joten selvitämme, mitä hyötyä tekoälystä on muun muassa työnhakijoiden seulonnassa.”

Headai:n toimitusjohtaja Marko Laiho kommentoi:

”Yhteistyöllä Enersensen kanssa pääsemme näyttämään tekoälyrekrytoinnin tehokkuuden. Teknologia auttaa, kun käsiteltävät tietomassat ovat suuria ja ne pitävät sisällään monimuotoista tietoa. Tekoälyn avulla voidaan tehdä erilaisia havaintoja, jotka auttavat ammattirekrytoijaa prosessin etenemisessä.”

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jussi Holopainen
Puhelin: 044 517 4543
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

Lyhyesti yhtiöstä
Enersense International Oyj on teollisuuden kilpailukyvyn kehittämiseen erikoistunut suomalainen listayhtiö. Enersensen tuotteet, palvelut ja toiminta ovat jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Resurssit, Digitaaliset ratkaisut ja palvelut sekä Suunnittelu ja tuotanto. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 47 miljoonaan euroon. Enersensen palveluksessa oli vuoden 2017 aikana keskimäärin 662 henkilöä. Enersensen brändi ja henkilöstön kyky uudistaa toimintatapoja sekä hyödyntää digitaalista teknologiaa tunnetaan erityisesti teollisuuden suurissa rakennusprojekteissa Suomessa ja kansainvälisesti yli 30 maassa. Yhtiö listautui tämän vuoden huhtikuussa Nasdaq Helsinki First North -markkinapaikalle. Lisätietoja osoitteesta www.enersense.fi

Jaa