Lehdistötiedote|22.6.2022

Enersense Offshorelle sopimus merituulivoiman kaapelikelojen valmistuksesta Norjaan

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 22.6.2022 klo 10.15

Merituulivoimaan erikoistunut Enersense Offshore Oy on solminut sopimuksen merituulivoimapalveluita myyvän ja vuokraavan norjalaisen Drammen Yardin kanssa neljän kaapelikarusellin valmistuksesta Norjaan.

Karusellien kokonaispaino on noin 900 tonnia ja niitä käytetään esimerkiksi merituulivoimaloiden sähkökaapeleiden valmistuksessa ja asennuksessa vaativissa offshoreolosuhteissa. Karusellien loppuasiakas on Nexans, jolla on mittavat näytöt teknologiainnovaatioiden edelläkävijänä yhä suurempien kelluvien merituulivoimaloiden projekteissa kaukana merellä.

”Nyt solmittu kauppa avaa meille tietä Norjan markkinaan, joka kehittyy ja kasvaa kovaa vauhtia. Meillä on Enersense Offshoressa laaja palvelutarjonta ja osaaminen ja pystymme tarjoamaan monenlaisia merituulivoiman palveluita pienemmistä projekteista aina suuriin kelluviin ja kiinteisiin jalustaratkaisuihin”, toteaa Enersensen liiketoimintajohtaja Jaakko Leivo.

Kaapelikelojen valmistus Porin Mäntyluodossa alkaa välittömästi ja toimitukset ajoittuvat touko-heinäkuulle 2023.

”Enersense Offshoren integraatio ja ylösajo vaikeiden vuosien jälkeen etenee suunnitellusti ja olemme saaneet myös muita sopimuksia vauhdittamaan tekemistämme esimerkiksi Valmetin ja Metso Outotecin kanssa. Tarjouslaskenta useisiin merituulivoima- ja muihin hankkeisiin on tällä hetkellä hyvinkin aktiivista”, Leivo kertoo.

Jaa