Lehdistötiedote|23.12.2022

Enersenselle ensimmäinen merituulivoimaprojekti – toimittaa rakennekomponentteja merituulivoimaloiden muuntamoasemiin tanskalaiselle Bladt Industries AS:lle

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 23.12.2022 klo 9.00

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense on ottanut ensimmäisen merkittävän askeleen yhtiön merituulivoimastrategian toteuttamisessa. Tanskalainen Bladt Industries AS tilaa Enersenseltä rakennekomponentit kolmen merituulivoimalan muuntamoasemiin. Projekti käynnistetään työkuvasuunnittelulla joulukuussa 2022 ja komponentit toimitetaan Bladt Industriesille Tanskaan useassa erässä vuoden 2023 neljännen vuosineljänneksen ja vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen välisenä aikana.

Merituulivoimaloiden muuntamoasemien rakennekomponentit valmistetaan Enersensen Mäntyluodon tuotantotiloissa ja kuljetetaan Tanskaan Enersensen omalla proomulla. Projekti työllistää parhaimmillaan arviolta noin 300 henkilöä. Bladt Industries on johtava eurooppalainen merituulivoimaloiden jalustatoimittaja, joka on laajalti mukana merituulivoimahankkeissa maailmanlaajuisesti.

”Yhtenä Enersensen kasvustrategian kolmesta keihäänkärjestä ovat merituulivoimaloiden jalustat. Merituulivoiman markkinapotentiaali on huomattava. Euroopan merituulivoimakapasiteetin odotetaan kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana ja kokonaismarkkinapotentiaaliksi arvioidaan yli 100 miljardia euroa. Olemme noin vuoden panostaneet Enersense Offshoren ylösajoon, ja tämä ensimmäinen merituulivoimaprojekti on meille vahva osoitus kilpailukyvystämme ja kyvykkyydestämme merituulivoimajalustojen valmistajana. Olemme erittäin tyytyväisiä, että johtava eurooppalainen merituulivoimaloiden jalustatoimittaja Bladt Industries on valinnut meidät kumppanikseen ja kiitämme heitä luottamuksesta. Jatkamme Enersensellä panostuksiamme markkina-asemamme vahvistamiseksi tällä uudella liiketoiminta-alueellamme. Samalla haemme uutta liiketoimintaa myös maatuuli- ja aurinkovoimasta sekä päästöttömästä liikenteestä”, toteaa Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Lisätietoja:

Jussi Holopainen, toimitusjohtaja
Puhelin: +358 44 517 4543
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

Mediayhteydenotot:

Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 043 7515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa