Lehdistötiedote|22.12.2022

Enersenselle merkittävä uusi markkina-avaus raskaan sähköautokaluston suuritehoisten pikalatauskenttien toimittamisesta Ruotsiin – sopimuksen kokonaisarvo yli miljoona euroa

Image: UCDC160kW base unit 1

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 22.12.2022 klo 14.05

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense on saanut ruotsalaiselta Drivmedelsteknikiltä tilauksen neljästä järeästä pikalatauskentästä raskaan sähköautokaluston lataamiseen. Sopimus sisältää option viidennestä kentästä. Sopimuksen kokonaisarvo optio mukaan lukien on yli miljoona euroa, mikä kirjataan Enersensen Power liiketoiminta-alueen vuoden 2022 neljännen vuosineljänneksen tilauskantaan. Latauskentät toimitetaan touko-kesäkuussa 2023. Kyseessä on ensimmäinen tilaus ja keskustelut jatkotoimituksista on jo aloitettu.

Drivmedelsteknik rakentaa, asentaa ja huoltaa asiakkaidensa liikenneasemia, mukaan lukien sähköautojen latauskentät. Yhden latauskentän kokonaisteho on 1600 kW ja kentällä voidaan ladata yhtä aikaa kahdeksaa raskaan kaluston ajoneuvoa.

”Enersensellä on erittäin mielenkiintoisia latausratkaisuja, jotka palvelevat nopeasti kehittyvää raskaan liikenteen sähköistymistä. On hienoa päästä rakentamaan yhdessä vahvaa ja pitkäaikaista yhteistyötä”, toteaa Drivmedelsteknikin toimitusjohtaja Peter Aronsson.

”Päästötön liikenne on yksi Enersensen kasvustrategian keihäänkärjistä. Henkilöautojen ohella myös raskas liikenne sähköistyy voimakkaasti ja haluamme olla mukana mahdollistamassa myös päästötöntä tavaralogistiikkaa. Hankimme syksyllä 2022 suomalaisen sähköautojen pika- ja suurteholatausasemia valmistavan kasvuyrityksen Unified Chargersin, jonka edistykselliseen teknologiaan Drivmedelsteknikille toimitettavat latausasemat perustuvat. Ruotsin latauskenttämarkkinoiden potentiaali on huomattava ja olen tyytyväinen, että olemme näin pian yrityshankinnan jälkeen päässeet vauhdikkaasti liikkeelle latauslaiteliiketoiminnan kansainvälistymisessä”, toteaa Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Lisätietoa: 

Jussi Holopainen, toimitusjohtaja 
Puhelin: +358 44 517 4543 
Sähköposti: jussi.holopainen@enersense.com

Mediayhteydenotot: 

Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja 
Puhelin: +358 40 043 7515 
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Peter Aronsson, Managing Director
Drivmedelsteknik Ab
peter@drivmedelsteknik.se
+46 70 2589803

Jaa