Resurssikoordinaattorin työ on monipuolista ja sopivan haastavaa – ”Pidän erityisesti tehtävien vaihtelevuudesta ja siitä, että työssä pääsee jatkuvasti oppimaan uutta”

Riikka Latva ja Saana Portimojärvi työskentelevät Enersensellä Compliance & Resourcing -tiimissä resurssikoordinaattoreina. Heidän vastuullaan on Industry-divisioonassa toimivan Enersense Worksin resursointiin liittyvät toiminnot, kuten työntekijöiden dokumenttien ja kulkulupien tarkastus.

Resurssikoordinaattorin päivittäiset tehtävät noudattavat tiettyjä prosesseja, mutta siitä huolimatta päivät ovat usein hyvinkin erilaisia, ja tämä tekee työstä mielenkiintoista ja opettavaista.

”Meillä on käytössä tietyt prosessit, joiden mukaan toimimme, mutta eteen saattaa tulla hyvinkin haastavia ja vaihtelevia tilanteita. Työn sisältö itsessään on mielenkiintoista ja erilaiset Compliance-vaatimukset voivat muuttua hyvinkin nopeasti maailmantilanteen mukaan”, Riikka toteaa.

”Pidän erityisesti tehtävien vaihtelevuudesta ja siitä, että työssä pääsee jatkuvasti oppimaan uutta”, Saana lisää.

Sekä Riikka että Saana ovat melko uusia työntekijöitä Enersensellä. Saana on ehtinyt työskennellä tehtävässään vajaan vuoden ja Riikka aloitti työt huhtikuun alussa. Riikka työskenteli ennen Enersenselle siirtymistä noin yhdeksän vuoden ajan pankissa, joista viimeiset vuodet turvallisuusasioiden parissa. Saana opiskelee neljättä vuotta kauppatieteitä Turun yliopistossa ja ennen Enersenselle tuloa hän työskenteli markkinointiharjoittelijana. Enersensellä työskentelyssä molemmat arvostavat erityisesti sitä, että täällä pääsee haastamaan itseään, saa ottaa vastuuta ja oma tiimi on aina tarvittaessa tukena.

”Hain Enersenselle, koska halusin rohkeaan, kasvavaan, paikalliseen mutta kuitenkin kansainväliseen yritykseen. Pidän työssäni siitä, että se on haastanut minut oppimaan uutta. Tiimin tuki ja apu on ollut korvaamatonta, ja lisäksi pidän siitä, että alusta asti on annettu luottamusta myös asioiden itsenäiseen hoitamiseen ja selvittämiseen. Vaikka työyhteisöön tutustuminen kokonaisuudessaan on vielä kesken, työkaverit joihin toimistolla on ehtinyt tutustua, ovat todella mukavia ja aitoja. Ylipäätään ihmiset ja oma tiimi Enersensellä ovat se työpäivien suola ja sokeri”, Riikka kertoo.

”Enersensellä apua saa aina kun sitä kaipaa ja ilmapiiri on avoin. Vaikka työ on välillä aika kiireistäkin, ketään ei jätetä yksin ja tiimikavereilta saa tukea”, Saana täydentää.

Myös Saanan ja Riikan esihenkilö Minna Easton on tyytyväinen tiiminsä työskentelyyn ja kehuu erityisesti heidän oma-aloitteisuuttansa sekä uusien asioiden nopeaa omaksuntaa.

”Vaikka Compliance & Resourcing -tiimin työt ovat tukifunktio ja tapahtuvat aika huomaamattomasti taustalla, on tämän tiimin tehtävät hyvinkin tärkeitä projektien toteutuksessa, sekä vastuullisuuden varmistamisessa. Tiimin jäsenet ovat kyllä erittäin näppäriä, oppivat uudet kujeet nopeasti ja oivaltavat asioita itsenäisesti. On mahtavaa saada toimia tämän tiimin esihenkilönä. On myös hienoa nähdä miten yrityksen arvot kiteytyvät C&R tiimissä: ole rohkea, kasva vastuullisesti, yhdessä”, Minna toteaa.

Jaa