Lehdistötiedote, Sijoittajauutinen|5.2.2024

Enersense valittu pääurakoitsijaksi toteuttamaan Fingridin Harjavallan alueen verkkomuutokset

Enersense International Oyj
Sijoittajauutinen 05.02.2024 klo 11.00

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense on voittanut Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa urakkakokonaisuuden, jossa rakennetaan Harjavallan alueelle yhteensä kolme uutta 110 kV:n sähköasemaa. Sähköasemat toteutetaan kaasueristeisinä (GIS) hyödyntäen eristekaasuratkaisua, joka ei sisällä lainkaan ilmastoa voimakkaasti lämmittävää SF6-kaasua. Hanke työllistää Enersenseä vuoden 2027 kesään saakka. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa ja se kirjataan Power-liiketoiminta-alueen vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan.

”Olemme iloisia saadessamme jatkaa onnistunutta yhteistyötä Enersensen osaavan ja innostuneen henkilöstön kanssa. Luukkalan viime vuonna valmistunut ja Framnäsin käynnissä olevat vastaavan konseptin SF6-vapaat projektit ovat sujuneet erittäin hyvin ja niitä oppeja on hyvä monistaa”, toteaa Fingridin sähköasemien rakentamispäällikkö Daniel Kuosa.

Hanke on Enersenselle merkittävä. ”Tilauskantamme vahvistuu pitkälle tulevaisuuteen, ja samalla säilytämme asemamme ympäristön kannalta kestävien kaasueristeisten sähköasemahankkeiden toteuttajana. Hanke luo lisäksi hyvän jatkumon meneillään oleville hankkeillemme, joissa hyödynnetään vastaavaa teknologiaa”, toteaa Enersensen Transmission Networks liiketoiminnan johtaja Joni Parkkinen.

Urakkasopimus allekirjoitetaan hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Joni Parkkinen, toimialajohtaja, Transmission Networks, Power
Puhelin: +358 50537 5837
Sähköposti: joni.parkkinen@enersense.com

Mediayhteydenotot:
Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 0437515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa