Lehdistötiedote|17.6.2022

Enersense on voittanut Elenian Alajärvi-Perho 110 kV:n voimajohdon rakentamisurakan tarjouskilpailun

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote, 17.6.2022 klo 15.35

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n Power-liiketoimintaan kuuluva tytäryhtiö Enersense PN Oy on voittanut Elenian kilpailutuksessa uuden sähkönsiirtoyhteyden rakentamisen urakan. Enersensen voittama 110kV:n voimajohdon rakentamisurakka sijoittuu Pohjanmaalla Alajärven ja Perhon alueelle.

Uusi rakennettava voimajohto on pituudeltaan noin 24 kilometriä ja se mahdollistaa alueella tarvittavan tuulivoiman verkkoon liitynnän. Rakentamistyöt alkavat syksyllä 2022 ja hanke on tarkoitus luovuttaa tilaajalle vuoden 2023 lopulla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että meidät valittiin urakan toteuttajaksi. Hanke vahvistaa asemaamme suurjännitteisen sähköverkon rakentamisessa, mahdollistaen samalla päästöttömän tuotannon verkkoliitynnän”, toteaa Powerin Transmission Networks -toimialan johtaja Joni Parkkinen Enersenseltä.

”Vihreä siirtymä on lisännyt Suomessa ripeästi tuulivoimarakentamista ja tämä kasvu jatkuu. Jotta päästöttömästä sähköntuotannosta saadaan täysi hyöty irti, tarvitaan tehokkaita sähköverkon rakentamisratkaisuja. Kumppanuutemme Enersensen kanssa tämän tärkeän voimajohdon rakentamisessa vie suunnitellusti eteenpäin Elenian tavoitteita edistää yhteiskunnan fossiilivapaata sähköistymistä”, toteaa projektipäällikkö Antti Kivirinta Eleniasta.

Toimiakseen energiajärjestelmä tarvitsee älykkään sähköverkon, jonka kehittämisessä tuuli- ja aurinkovoiman kasvu vaatii tehokkaita teknologiaratkaisuja. Elenian sähköverkkoon on tähän mennessä liitetty jo noin viidennes Suomen koko tuulivoiman tuotannosta.

Lyhyesti Eleniasta:

Elenia on Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö, joka palvelee 432 000 asiakasta Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Palvelut tuotamme yhteistyössä kumppaniyhtiöittemme kanssa. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta, rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä, mittaamme asiakkaittemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Uudistamme ikääntyvää sähköverkkoa säävarmaksi ja kehitämme älykkään sähköverkon ratkaisuja. Palveluliiketoimintamme tarjoaa energiayhtiöille asiakaspalvelua ja sähkömarkkinoihin liittyviä monipuolisia palveluita, vastaa Elenian hankinnasta ja rakennuttamisesta sekä rakentaa valokuituverkkoa ja -liittymiä. Asiakasyritystemme kautta palvelemme yli miljoonaa energia-alan asiakasta Suomessa. Rakennamme myös valokuituverkkoa asiakkaiden ja kehittyvän yhteiskunnan tarpeisiin.

Jaa