Lehdistötiedote|3.12.2021

Enersense on solminut sopimuksen 330 kV:n LN531-LN447-sähkönsiirtolinjan uusimisesta Liettuassa

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 3.12.2021 klo 14:15

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n liettualainen tytäryhtiö Enersense UAB ja virolainen tytäryhtiö Empower AS ovat allekirjoittaneet sopimuksen Liettuan sähkönsiirron kantaverkkoa ylläpitävän Litgrid AB:n kanssa. Sopimus koskee 330 kV:n LN531-LN447-sähkönsiirtolinjan uudistamista Liettuassa.

Enersense vastaa hankkeen toteuttamisesta yhdessä liettualaisen UAB Connecto Lietuvan ja virolaisen AS Connecto Eestin kanssa. Projekti toimitetaan avaimet käteen -menetelmällä ja se sisältää valmistelu- ja suunnittelutyöt, vanhan olemassa olevan sähkönsiirtolinjan purkamisen sekä 63 kilometriä pitkän uuden sähkönsiirtolinjan rakentamisen. Hankkeen arvioidaan valmistuvan helmikuussa 2025.

Enersensen International Operations -segmentin johtaja Margus Veensalu näkee yhtiön vahvan osaamisen keskeisenä tekijänä hankkeen toteutuksessa.

"Enersensellä on kymmenien vuosien kokemus voimajohtojen rakentamisesta ja olemme mukana vastaavassa hankkeessa myös Virossa. On hienoa, että osaamistamme arvostetaan ja pääsemme toteuttamaan vaativia projekteja ja toimimaan vastuullisena kumppanina asiakkaillemme", Veensalu sanoo.

LN531-LN447-sähkönsiirtolinjan uudistaminen on tärkeä osa kokonaishanketta, jossa Itämeren alueen sähköverkkoja liitetään Manner-Euroopan sähköverkkoon (Continental European Synchronous Area – CESA).

Jaa