Rakennamme laadukasta dataverkkoa

Rakennamme modernin yhteiskunnan toiminnan edellyttämät tietoliikenneyhteydet avaimet käteen -toimituksina koko Suomen alueella.

Enersensen 100 projektijohdon ammattilaista toteuttaa vastuullisesti ja laadukkaasti vuosittain yhteensä noin 6 000 erikokoista mobiili- ja kiinteän verkon rakentamisprojektia. Suunnittelu- ja dokumentointipalvelut kuuluvat tarjoamamme rakennuspalvelujen kokonaisuuteen.
Lisäksi rakennuspalveluihimme kuuluu telematiikkaan liittyvä rakentaminen, kuten valvontajärjestelmälaitteiden asennustyöt ja järjestelmän vaatimat kaapelointityöt.

Mobiiliverkon rakennuspalvelut

Autamme asiakkaitamme laajentamaan ja parantamaan mobiiliverkkoja kaikkialla Suomessa. Toteutamme vuosittain noin 1 000 mobiiliverkon tukiasemaprojektia. Tukiasemaprojektit voidaan toteuttaa avaimet käteen -toimituksina, ja ne sisältävät suunnittelun, luvituksen, masto- ja laiterakentamisen, kuituyhteyden rakentamisen tukiasemalle sekä projektin dokumentoinnin.

Kiinteän kuituverkon rakennuspalvelut

Kiinteän kuituverkon rakentamisessa tarjoamme asiakkaillemme uusimmat menetelmät, joilla vähennämme rakentamisesta aiheutuvia ympäristö- sekä asukashaittoja. Tällainen käyttämämme menetelmä on esimerkiksi mikro-ojitus, jonka avulla rakennamme valokuituverkkoja erityisesti asuinalueilla. Mikro-ojituksella tietoliikenneverkkojen rakentaminen on huomattavasti nopeampaa, ja se aiheuttaa vähemmän häiriöitä asukkaille perinteisiin menetelmiin verrattuna.

Palvelutarjontamme sisältää myös laiterakentamisen. Ammattilaisemme toteuttavat laiterakentamisen projektit suunnittelusta loppudokumentointiin laadukkaasti. Toteutamme sekä uusien kohteiden rakentamisen että vaativat verkon muutostyöt.

Sisäverkon rakentamispalvelut

Toteutamme sisäverkkoja ja monioperaattoriverkkoja kokonaispalveluna suunnittelusta ylläpitoon ja varmistamme, että mobiililaitteet toimivat häiriöttä. Monioperaattoriverkko tarkoittaa, että voimme yhdistää samaan verkkoon kaupallisten operaattorien kanssa myös Viranomaisverkko Virven. Jos rakennuslupa edellyttää Virve-verkon toteutusta, on sen muuttaminen monioperaattoriverkoksi jo suunnitteluvaiheessa kustannustehokkain malli.

Ota yhteyttä!

Mika Homi
Johtaja
Mobiiliverkot
Päivi Kainulainen
Johtaja
Projektipalvelut
Miika Erola
Johtaja
Connectivity Operations
Tomi Salonen
Johtaja
Kiinteän verkon palvelut