Enersensen uusi strategiajohtaja näkee paljon mahdollisuuksia

Juha Pitsinki, 45, aloitti Enersensellä strategiajohtajana (Head of Group Strategy) 2.5. Tehtävässään hän vastaa strategian kehittämisestä ja toimeenpanosta sekä erilaisten strategisten hankkeiden vetämisestä. Lue Juhan esittely alta.

 

Miksi päädyit juuri Enersenselle töihin?

Nopeasti rekrytointiprosessin aikana havaitsin, että Enersense on asemoimassa itseään erittäin mielenkiintoisesti monella energiamurroksen osa-alueella, kuten tuulivoimassa ja vedyn tuotannossa. Olen myös tullut vakuuttuneeksi, että yrityksessä on tekemisen meininki, eli asioita oikeasti tapahtuu ja tarvittaessa myös vauhdilla. Tavoitteet ovat korkealla, mutta samaan aikaan jalat tuntuvat silti olevan tukevasti maassa. Nämä tekijät yhdessä äärimmäisen mielenkiintoisen vastuualueen kanssa muodostivat houkuttelevan kokonaisuuden, ja on mahtava tilaisuus päästä nyt viemään tarinaa eteenpäin yhdessä muiden enersenseläisten kanssa.

 

Minkälaisia tavoitteita tai toiveita sinulla on työssäsi strategiajohtajana?

Toimenkuvani on Enersensellä uusi ja sen painopisteet ovat strategian kehittämisessä, strategian toimeenpanon ja seurannan organisoimisessa sekä erilaisten strategisten hankkeiden vetämisessä. Enersensellä on useita mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja kasvaa tulevaisuudessa, ja kaikilla on hyvä olla kirkkaana mielessä, mihin yritys on pidemmällä aikavälillä matkalla ja millä tavalla tavoitteisiin päästään. Lisäksi hyväkin strategia vaatii tietyt struktuurit ja prosessit tuekseen, että sitä saadaan toteutettua tehokkaasti ja tarvittaessa voidaan reagoida muutoksiin nopeastikin. Maailma ja markkinaympäristö muuttuvat kovalla vauhdilla, mutta hyvällä yhteispelillä ja koko organisaation osaamista hyödyntäen tavoitteisiin päästään suurimmalla todennäköisyydellä.

 

Minkälainen työ- ja opiskelutausta sinulla on?

Siirryn Enersenselle Wärtsilästä, jossa ehdin olla reilut 10 vuotta eri organisaatioissa ja erityyppisissä strategisissa ja liiketoiminnan kehitystehtävissä. Viimeiset vuodet vastasin Wärtsilän energialiiketoiminnan markkina-, kilpailija- ja teknologia-analyyseistä globaalisti, ja olen päässyt näköalapaikalta seuraamaan meneillään olevaa energiavallankumousta. Ennen Wärtsilää ehdin olla useamman vuoden Pöyryllä konsulttina tehden energiasektorin asiakkaille strategiaan, investointeihin ja yritysjärjestelyihin liittyviä projekteja sekä myös VTT:llä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri, mutta ehdottomasti paras koulu on ollut haastavat ja mielenkiintoiset työtehtävät.

 

Mitä teet vapaa-ajalla ja mitä harrastat?

Vapaa-aikani kuluu pitkälti erityyppisten liikuntaharrastusten parissa, ja vuodenajasta riippuen valikoimaan kuuluvat mm. sähly, gravel/pyöräily, juoksu, kuntosali ja hiihto. Muu vapaa-aika meneekin sitten pitkälti lasten harrastuksiin kuskaamiseen, ja joskus löytyy aikaa myös dekkarien lukemiselle. Kesäisin vietämme perheen kanssa aikaa myös mökillä perinteisten ja loppumattomien mökkiprojektien parissa.

Jaa