Kesätyö kerryttää käytännön osaamista: ”Ei näitä opeteta koulussa”

Hyvin hoidettu kesätyö tai työharjoittelu voi johtaa ensimmäiseen kokoaikaiseen työhön ja helpottaa myös tulevaisuuden työnhakua. Tämän tiedostaa myös Santeri Heinonen, joka opiskelee ammattikoulussa sähköasentajan tehtäviin. Kesällä 2022 Santeri työskenteli Enersensellä mobiiliasentajana Helsingissä.

Kesätyö Enersensellä on Santerille ensimmäinen oman alan työpaikka. Hänen isänsä työskentelee myös Enersensellä, ja isän jakamat kokemukset saivatkin Santerin hakemaan kesätöitä juuri Enersenseltä.

Toisinaan työmarkkinoilla syntyy noidankehä, kun ensimmäiseen työpaikkaan vaaditaan työkokemusta, mutta työkokemusta taas ei saa ilman ensimmäistä työpaikkaa. Koulu ja kesätyöt ovat hyviä tilaisuuksia saada jalkaa ovenväliin työelämään. Koulussa opitaan alan perusteet, mutta työelämässä osaamista pääsee kerryttämään käytännössä.

”Ei näitä asioita opeteta koulussa, täällä pääsen seuraamaan ja oppimaan mobiilipuolen hommia käytännössä. Saan itse vaikuttaa tekemiseeni ja tehdä mitä osaan. Kun uusia asioita tulee vastaan, työkaverit auttavat ja neuvovat”, Santeri kertoo.

Enersense toteuttaa vuosittain noin 6 000 erikokoista mobiili- ja kiinteän verkon projektia. Santerin kesätyöhön on kuulunut kaikkea varastossa työskentelystä aina kentällä apumiehenä työskentelyyn asti.

”Parasta työssä on monipuolisuus ja kun pääsee oppimaan uutta, seuraan muiden mukana ja saan itsekin tehdä. Minut on otettu hyvin mukaan ja apua ollut tarjolla aina kun on tarvinnut. Parasta työssä on ehdottomasti työporukka, joka on ottanut hyvin mukaan.”

Haluatko kokea kesätyön samoin kuin Santeri? Tutustu Enersensen laajaan kesätyövalikoimaan ja hae joukkoomme: https://enersense.fi/avoimet-tyopaikat/kesatyopaikat/

Jaa