Kesätyö kerryttää käytännön osaamista: ”Ei näitä opeteta koulussa”

Hyvin hoidettu kesätyö tai työharjoittelu voi johtaa ensimmäiseen kokoaikaiseen työhön ja helpottaa myös tulevaisuuden työnhakua. Tämän tiedostaa myös Santeri Heinonen, joka opiskelee ammattikoulussa kolmatta vuotta sähköasentajan tehtäviin.

Kesätyö Enersensellä on hänen ensimmäinen ”oikea työpaikka”, kuten Santeri itse kuvailee. Hänen isänsä työskentelee myös Enersensellä. Isän jakamat kokemukset saivat myös Santerin hakemaan kesätöitä juuri Enersenseltä.

Toisinaan työmarkkinoilla syntyy noidankehä, ensimmäiseen työpaikkaan vaaditaan työkokemusta, mutta työkokemusta taas ei saa ilman ensimmäistä työpaikkaa. Siksi meillä Enersensellä asenne on tärkeintä ja tarjoamme näytönpaikkoja myös uraansa vasta aloitteleville tulevaisuuden osaajille. Koulun ja kesätöiden kautta on hyvä tilaisuus saada ”jalkaa ovenväliin” työelämään. Hakijan aktiivisuus ja oma-aloitteisuus ratkaisevat.

”Ei näitä asioita opeteta koulussa, täällä pääsen seuraamaan ja oppimaan mobiilipuolen hommia käytännössä. Saan tehdä mitä osaan ja sitten kun jotain ei osaa kaveri tulee auttamaan”

Koulussa Santeri oppii alan perusteet ja monipuolisten tehtävien parissa hän pääsee kerryttämään osaamista käytännössä. Työhön on kuulunut kaikkea varastossa työskentelystä aina kentällä apumiehenä työskentelyyn asti. Hän saa itse vaikuttaa tekemiseensä. Santeri kuvaa rooliaan vaatimattomasti apumieheksi. Hän etenee osaamisensa puitteissa. Kun vastaan tulee uusi asia, opettavat työkaverit hänelle, kuinka toimia. Santeri katsoo, tekee perässä ja oppii. Harjoitus tekee mestarin, kuten tavataan sanoa.

Enersense toteuttaa vuosittain n. 6000 erikokoista mobiili- ja kiinteän verkon rakentamisprojektia suunnittelusta aina rakentamiseen asti. Myös Santerille on luvassa vielä monta mielenkiintoista työpäivää mobiilipuolen projektien parissa.

”Parasta on se monipuolisuus ja kun pääsee oppimaan uutta, seuraan muiden mukana ja saan itsekin tehdä. Minut on otettu hyvin mukaan ja apua ollut tarjolla aina kun on tarvinnut”

Kuten muutkin työstään kertoneet enersenseläiset myös Santeri kertoo työporukan olevan parasta. Hänet on otettu hyvin mukaan. Enersense huolehtii työntekijöiden perehdyttämisestä ja tarjoaa jatkuvan tuen työntekijöilleen.

Se, mitä Santeri tulevaisuudeltaan toivoo työelämän suhteen, on vielä auki. Kesätöiden jälkeen tavoitteena on valmistuminen ja sen jälkeen vielä varusmiespalvelus. Toivomme, että tulemme kuulemaan hänestä vielä, sillä nuoren miehen motivaatio on kohdillaan.

Jaa