Lehdistötiedote, Sijoittajauutinen|7.7.2023

Enersense toimittaa offshore-teräsrakenteita Aker Solutionsille Norjaan

Enersense International Oyj
Sijoittajauutinen 7.7.2023 klo 10.30

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense toimittaa teräsrakenteita kansainvälisesti erilaissa offshore-projekteissa toimivalle Aker Solutionsille Norjaan. Aker Solutions tilaa Enersenseltä teräsrakennemoduuleita (Pre Assembled Unit) Hugin A -tuotantolautalle, joka on osa Aker BP:n operoiman Yggdrasilin öljy- ja kaasukentän kehittämistä Pohjanmerellä. Tilaus kirjataan Enersensen Smart Industry -liiketoiminta-alueen vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen tilauskantaan.

“Tämä on meille uusi avaus Norjan offshore-markkinaan, ja uskomme, että hyvin toteutettu projekti mahdollistaa meille jatkossa yhteistyömme laajentumisen voimakkaasti kasvavaan energiamarkkinaan, jossa Aker Solutionsilla on vahvaa kokemusta. Nyt saatu tilaus on merkittävä Enersense Offshorelle ja otamme seuraavan askeleen matkalla kohti kasvutavoitteitamme. Se osoittaa, että panostukset syksyllä 2021 ostetun Enersense Offshoren ylösajoon alkavat realisoitua ja pääsemme tämän myötä vahvistamaan organisaatiotamme ja kumppaniverkostoamme entisestään”, toteaa Jaakko Leivo, liiketoimintajohtaja, Smart Industry.

Projekti käynnistetään työkuvasuunnittelulla loppukesän aikana ja moduulien valmistus aloitetaan Enersensen Mäntyluodon tuotantotiloissa loppuvuodesta 2023. Viimeisten moduulien toimitus ajoittuu joulukuulle 2024.

Aker Solutions lyhyesti:

Aker Solutions toimittaa integroituja ratkaisuja, tuotteita ja palveluita globaalille energiateollisuudelle. Yhtiö mahdollistaa vähähiilisen öljyn- ja kaasuntuotannon ja kehittää uusiutuvia ratkaisuja tulevaisuuden energiatarpeisiin. Yhdistämällä innovatiiviset digitaaliset ratkaisut ja projektien ennustettavan toteutuksen yhtiö nopeuttaa siirtymistä kestävään energiantuotantoon. Aker Solutionsin palveluksessa on noin 16000 henkilöä yli 20 maassa.

Lisätietoja:

Jaakko Leivo, liiketoimintajohtaja, Smart Industry
Puhelin: +358 40 079 4543
Sähköposti: jaakko.leivo@enersense.com

Mediayhteydenotot:
Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 0437515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa