Lehdistötiedote|4.8.2023

Enersenselle ensimmäinen akkuvarastojen kunnossapitosopimus Liettuaan

Enersense International Oyj
Lehdistötiedote 4.8.2023 klo 12.15

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersensen International Operations -liiketoimintaan kuuluva liettualainen tytäryhtiö Enersense UAB ja sähkövarastoratkaisuja toimittava Fluence Energy GmbH ovat allekirjoittaneet sopimuksen koskien akkuvarastojen huoltoa ja kunnossapitoa Alytyksen, Vilnan, Utenan ja Šiauliain alueilla. Akkuvarastojen kapasiteetti on yhteensä 200 MWh, ja kokonaisuus on ensimmäinen laatuaan Liettuassa.

Energy cells UAB, jolle Fluence Energy toimitti sähkövaraston, ylläpitää ja operoi sähkövarastoja Liettuassa. Uusiutuvista energialähteistä tuotetun energian integrointiin käytetään akkuvarastoa, joka tarjoaa nopeaa sähköverkon säätöreserviä. Tällä osaltaan turvataan Liettuan sähköjärjestelmän käyttövarmuutta siihen saakka, kunnes se synkronoidaan Manner-Euroopan sähköverkkojen (KET) kanssa.

Sopimus on jatkoa Enersensen ja Fluence Energyn hyvälle yhteistyölle Suomessa, jossa Enersense kunnossapitää ja toimii asiantuntijakumppanina Fluence Energyn 20 MWh akkuvarastolle Keravalla.

”Olemme iloisia, että Fluence Energy GmbH valitsi meidät kumppanikseen ja nyt allekirjoitettu sopimus on meille tärkeä päänavaus Liettuan sähkövarastointimarkkinoilla. Energiaomavarainen Eurooppa tarvitsee tällaisia hankkeita, ja on hienoa olla mukana tässä”, sanoo Enersensen Liettuan maajohtaja Artūras Lapinskas.

Lisätietoja:

Artūras Lapinskas, maajohtaja, Liettua
Puhelin: +370 66931 038
Sähköposti: arturas.lapinskas@enersense.com

Mediayhteydenotot:

Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 043 7515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa