Lehdistötiedote, Sijoittajauutinen|28.9.2023

Soidinmäen tuulivoimapuisto on valmistunut ja luovutettu ostajalle

Enersense International Oyj
Sijoittajauutinen 28.09.2023 klo 14.10

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense on myynyt vähemmistöosuutensa Soidinmäen tuulivoimapuistosta. Osakkeet on kirjattu yhtiön taseeseen käypään arvoon, eikä kaupalla ole merkittävää vaikutusta Power-liiketoiminta-alueen kolmannen vuosineljänneksen 2023 käyttökatteeseen.

Saarijärven Soidinmäen tuulivoimapuistossa on seitsemän tuulivoimalaa ja sen vuosituotantoarvio on noin 126 GWh. Enersense on toiminut hankkeen alkupään hankekehittäjänä sekä pääurakoitsijana tuulivoimapuiston rakennusvaiheessa, jossa avaimet käteen -toimitukseen kuuluivat kaikki suunnittelu ja rakentaminen, mukaan lukien voimalaperustukset, tiet ja nostokentät, tuulipuiston sähköverkko sekä sähköasema.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että tuulivoimaprojektimme etenevät suunnitellusti. Vähemmistöosuuden myynnin jälkeen, Enersense jää vastaamaan tuulivoimapuiston käytön aikaisista O&M -palveluista monivuotisella sopimuksella, joka kattaa sähköaseman ja sähköverkon valvonnan ja kunnossapidon”, toteaa Lauri Lammivaara, toimialajohtaja, tuulivoimakehitys, Power-liiketoiminta-alue.

Lisätietoja:

Lauri Lammivaara, toimialajohtaja, tuulivoimakehitys
Puhelin: +358 440 330498
Sähköposti: lauri.lammivaara@enersense.com

Mediayhteydenotot:
Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puhelin: +358 40 0437515
Sähköposti: tommi.manninen@enersense.com

Jaa