120 metriä korkeisiin tietoliikennemastoihin kiipeäminen käy työstä – ”Työpäivän jälkeen ei tarvitse salille lähtöä miettiä”

Huipulla tuulee – ainakin Enersensen tietoliikenneasentaja Jussi Ala-Koukkarin työssä. Lähes 500 tietoliikennemastoon kiivennyt Ala-Koukkari rakentaa turvallisuutta konkreettisesti: ”Teemme maailman parasta verkkoa”.

Ala-Koukkari on tehnyt työtään kymmenen vuotta. Hän sanoo, että työssä mennään aina tiukasti turvallisuus edellä. Vesisade tai lumipyry eivät haittaa, mutta kovassa tuulessa ylös ei lähdetä.

”Turvallisuus on ykkösprioriteetti, kun modernisoimme Telian verkkoa. Työ on käytännössä sitä, että puramme tukiasemilta vanhat laitteet pois ja nostamme tilalle uudet antennit ja radioverkkolaitteistot, jotka lähettävät taajuutta maailmalle. Koen työni tärkeäksi. Minulle jää aina hyvä fiilis, kun saamme päivitettyä tekniikkaa uuteen. Siitä hyötyvät kaikki suomalaiset”, hän toteaa.

Ala-Koukkarin työpaikalta on Suomen komeimmat maisemat. Metsät, pellot ja asutus sekä alati muuttuva taivas tuntuvat jatkuvan loputtomiin. Korkeimmat mastot, joihin hän on kiivennyt, ovat 120-metrisiä. Askelmia niissä on 400. Työ vaatii hyvää kuntoa. Huimata tai pelottaa ei saa.

”Mastoihin ei ole hissejä, vaan kiipeämme korkeuksiin omin lihasvoimin. Kerran minun piti kiivetä peräkkäisinä päivinä 120-metriseen mastoon. Ensimmäisenä päivänä kiipesin 19 minuuttia ja seuraavana päivänä 49 minuuttia. Kyllä se jalkoihin otti. Työpäivän jälkeen ei tarvitse salille lähtöä miettiä”, hän naurahtaa.

Verkon turvallisuus koskettaa jokaista suomalaista ja kaiken kokoisia yrityksiä. Siksi Telia rakentaa turvallista ja ainoaa täysin suomalaista 5G-verkkoa yhdessä kotimaisten kumppaniensa kanssa. Enersense toimii kentällä Telian verkkorakentajana.

”On hienoa olla mukana tekemässä ja näkemässä, kuinka täysin suomalaista turvaverkkoa rakennetaan maamme joka kolkkaan. Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat elintärkeitä koko yhteiskunnalle”, Ala-Koukkari sanoo.

Lue lisää aiheesta Telian artikkelista: https://www.telia.fi/yrityksille/artikkelit/artikkeli/telian-tietoliikenneasentaja-jussi-on-ylpea-tyostaan-turvaverkon-rakentajana

Jaa