Ekologiset työvaatteet ovat tätä päivää ja tulevaisuutta

Turvalliset, mukavat ja siistit työvaatteet ovat keskeinen osa Enersensen työkulttuuria. Myös vaatteiden vastuullisuuteen kiinnitetään Enersensellä erityishuomiota. Enersense hankkii henkilöstönsä työvaatteet Lindströmiltä, jolle on myönnetty kansainvälisen Ecovadis Sustainability Ratingin hopeatunnustus vastuullisuudesta. Työvaatteet hankitaan Lindströmiltä pääosin vuokraamalla sen sijaan, että vaatteet ostettaisiin omaan omistukseen. Kiertotalouteen perustuvalla toimintamallilla säästetään luonnonvaroja ja vähennetään tekstiilijätettä ja tarpeetonta kulutusta. Palveluun kuuluvat korjaus- ja pesupalvelut pidentävät työvaatteiden käyttöikää ja elinkaarta.

Enersensen ja Lindströmin yhteistyössä on tärkeää, että vaatteiden varastointi, kuljetus, pesu ja hävitys hoituvat tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Euroopan tekstiilitoimittajien yhdistys Etsa onkin palkinnut Lindströmin FlexService-älyvaraston kehityksestä. Lindströmillä työvaatteiden pesu on optimoitu energiatehokkaaksi ja mahdollisimman vähän vettä ja pesuainetta käyttäväksi verrattuna kotona pesemiseen. Lisäksi pesukierrossa olevien työvaatteiden suojaominaisuudet tarkistetaan henkilöstön työturvallisuuden varmistamiseksi. Elinkaarensa päässä olevat tekstiilit kierrätetään, ja vaatteiden kierrätystoimittajana toimii Rester, joka valmistaa vaatteista käytön jälkeen uusiotuotteita.

Enersensen vuokraamat työvaatteet ovat vastuullisesti tuotettuja ja kattavasti Öko-tex 100 -sertifioituja. Ökö-tex 100 -sertifikaatti takaa, että tuotteet on testattu ja hyväksytty sen osalta, etteivät ne sisällä terveydelle haitallisia tai oletettavasti terveydelle haitallisia kemikaaleja ja väriaineita.

Lindström tähtää hiilineutraaleihin tekstiilipalveluihin vuoteen 2035 mennessä. Yhtiö panostaa muun muassa hiilivapaisiin energianlähteisiin pesuloissa, reittien optimointiin ja aikoo siirtyä kokonaan sähköautoihin. Työvaatepalvelun hiilijalanjäljeksi lasketaan tällä hetkellä 46 kg CO2 vuosi/henkilö. Lindströmin mukaan uusien työvaatteiden hankkimisesta aiheutuvat ympäristövaikutukset ovat yli 20 kertaa suuremmat kuin vaatteiden peseminen kerran.

”Tekstiiliteollisuuden negatiiviset ympäristövaikutukset ovat valtavat, ja hankkimalla Enersensen työvaatteet palveluna voimme omalta osaltamme vähentää luonnonvarojen kulutusta. Vuokratut työvaatteet ovat turvallisia, kestävistä materiaaleista valmistettuja ja niiden käyttöikä on pidempi korjaus- ja pesupalvelun ansiosta. Vastuullisuus ohjaa vahvasti sekä Enersensen että Lindströmin toimintaa, ja on hienoa tehdä yhteistyötä toimittajan kanssa, joka jakaa arvomme”, toteaa Enersensen hankintapäällikkö Maarit Hakala.

Jaa