Kasvua ja kehitystä – näin Enersense on muuttunut kolmen vuoden aikana

Kolme vuotta eikä suotta – näin on hyvä todeta, kun katsoo taaksepäin kolmivuotista taivalta Enersensen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana.

Noihin vuosiin on todella mahtunut paljon. Maailma kaikkinensa oli hyvin erilainen 1.2.2021, kun avasin Pitäjänmäen toimiston oven ensimmäisen kerran. Sen jälkeen esimerkiksi koronapandemia ja sota Euroopassa ovat laittaneet monet asiat uusiksi niin meillä kuin muuallakin.

Olemme päässeet muuttamaan hybridityöhön paremmin soveltuviin tiloihin Pasilaan ja opetelleet uusia tapoja kehittää työtämme ja tekemistämme muuttuvassa maailmassa. Olemme myös lanseeranneet uudet arvomme – Ole rohkea, Kasva vastuullisesti, Yhdessä – joiden pohjalta edistämme työtämme joka päivä.

Enersensen muutoksesta omaa kieltään kertovat noin 250 tiedotetta, jotka kolmen viime vuoden aikana on lähetetty. Olemme viestineet ahkerasti muun muassa uusista yhteistyösopimuksistamme ja samalla voimakkaasta kasvustamme. Enersense onkin viiden edellisen vuoden aikana ollut Nasdaq Helsingin kovin kasvaja liikevaihdon vuotuisella kasvulla mitattuna. Tuo pörssin päälistalle siirtyminenkin First Northista tapahtui parahiksi ensimmäisille kuukausilleni talossa.

Merkittäviä muutoksia on tapahtunut kolmen vuoden aikana myös liiketoiminta-alueissamme. Kun itse aloitin Enersensellä, liiketoiminta-alueita oli vielä viisi. Staff leasing -liiketoiminta-alueesta luovuttiin jo vuonna 2021 ja nyt vuoden 2024 alusta organisaatiorakennetta yksinkertaistetaan jälleen ja nyt meillä on raportoitavia liiketoiminta-alueita kolme: Power, Industry ja Connectivity.

Orgaaninen ja epäorgaaninen kasvu on ollut Enersensen DNA:ssa koko ajan. Yritysjärjestelyitä onkin ollut useita, joista Enersense Offshoren (entinen Pori Offshore Constructions), Enersense Windin (entinen Megatuuli) ja Enersense Chargingin (entinen Unified Chargers) hankinnat ovat muodostaneet keihäänkärjen kasvustrategiamme uusille fokusalueille. Olemme myös laajentamassa omaa toimintaamme arvoketjussa päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajasta vihreän energian tuottajaksi strategiamme mukaisesti.

Itselle kolmen vuoden aikana ehkä isoin oppimismatka on ollut ja on yhä sukeltaminen yhtiön vastuullisuustyöhön. Omat tavoitteemme, kiristyvä lainsäädäntö sekä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme odotukset vastuullisuustyöstä kasvavat koko ajan. On ollut hienoa havaita, kuinka tärkeät asiat muuttuvat entistä useammin myös konkreettisiksi teoiksi. Keskeisenä vastuullisuustekona Enersense sitoutui tammikuussa 2024 Science Based Targets -aloitteeseen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Olemme visiomme mukaisesti merkittävä päästöttömän yhteiskunnan toteuttaja.

Sen eteen teemme joka päivä töitä – yhdessä, rohkeasti ja vastuullisesti. Iso kiitos kaikille kollegoille ja kanssakulkijoille matkasta tähän asti!

Tommi Manninen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

Jaa