Kesätöistä ensikosketus oman alan töihin

Lauri Tikanmäki vietti kesän 2023 Enersensellä toimitusvastaavan tehtävissä. Enersense ei ollut Laurille entuudestaan tuttu yritys ja hänen mielenkiintonsa herätti kiinnostavan kuuloinen työnkuva. 

”Törmäsin Enersenseen ensimmäisen kerran selatessani työpaikkailmoituksia ja tarjottu työnkuva kiinnosti, sillä se liittyi aiempia töitäni lähemmin omiin opintoihini. Myös toimistoympäristössä työskentely kiinnosti, sillä aiempi kokemus on kentältä ja tässä pääsi näkemään työn toista puolta”, Lauri kertoo.  

Hakuprosessissa hän arvosti sujuvuutta ja hyvää kommunikointia hakijan ja rekrytoijan välillä. 

”Hakuvaiheessa on tärkeää, että prosessi on selkeä, annetaan esimerkiksi väliaikatietoja ja kommunikoidaan hakijan kanssa. On tullut vastaan myös yrityksiä, joista ei hakemuksen lähettämisen jälkeen kuulu enää mitään. Riittävä tiedonanto parantaa työnantajakuvaa. Enersensen kanssa prosessi sujui hyvin ja haastattelukutsu tuli nopeasti”, Lauri toteaa.  

Myös perehdytys sujui hyvin ja työyhteisö otti Laurin hyvin vastaan. 

”Vastaanotto työpaikalla oli hyvä, sekä esimies että muut kollegat olivat heti valmiita auttamaan ja rohkaisivat kysymään matalalla kynnyksellä neuvoa, jos joku asia mietitytti. Esimieheni kertoi, ettei tässä tiimissä ollut ollut kesätyöntekijää pitkään aikaan ja tästä syystä jotain asioita saattaisi perehdytyksessä unohtua. Tästä huolimatta kaikki sujui hyvin ja kysymällä selvisi, jos jotain jäi epäselväksi”, hän kertoo.  

Toimitusvastaavan työnkuvaan kuuluu monipuolisesti tilauksiin ja niiden sujuvuuden varmistamiseen liittyviä tehtäviä. Kesätyö Enersensellä oli Laurin ensimmäinen omiin opintoihin liittyvä työ, joten kesä opetti myös paljon uutta.  

”Päivittäinen työnkuva on käytännössä tilauksien käsittelyä ja tietojärjestelmien päivitystä, jotta tilaukset saadaan sujuvasti perille oikeisiin paikkoihin. Tämän lisäksi pääsin tekemään muun muassa pientä projektia liittyen taloustietojen raportointiin. Tämä oli erityisen mielekäs tehtävä, sillä yrityksen talous kiinnostaa myös tulevaisuutta ajatellen. Myös kaikki uuden oppiminen on ollut mielekästä, esimerkiksi erilaiset tietojärjestelmät tulivat kesän aikana tutuiksi” Lauri kertoo.  

Lauri opiskelee tuotantotaloutta Tampereen yliopistossa. Tulevaisuudensuunnitelmia hän ei ole vielä liikaa halunnut pohtia.  

”En ole vielä halunnut kovin tarkkaan miettiä, tulevaisuudensuunnitelmia. Kuten aiemmin mainitsin, yrityksen talous kiinnostaa, joten jokin siihen liittyvä tehtävä olisi ainakin mieleinen” hän toteaa. 

Lauri on viihtynyt työssään hyvin ja toiveissa on jatkaa syksyllä töitä opintojen ohella.  

”Olen viihtynyt hyvin, tykkään siitä että ollaan joustavia esimerkiksi etätyöskentelyn suhteen. Jatkan mahdollisesti Enersensellä myös syksyllä opintojen ohessa”, Lauri kertoo.  

”Kannustan kaikkia reippaita tiimipelaajia hakemaan kesätöihin Enersenselle, viihdytte varmasti!”, hän lisää.  

Vietä sinäkin kesä Enersensellä. Tutustu laajaan kesätyövalikoimaamme ja hae pian: https://enersense.fi/avoimet-tyopaikat/kesatyopaikat/  

Jaa