Kesätöiden kautta vakituinen pesti sähköasemasuunnittelijana

Haluaisitko Vesan työkaveriksi? Kurkkaa Enersensen kesätyövalikoima täältä.

Kesätyö on oiva tapa hankkia kokemusta ja tutustua yrityksen toimintaan. Mielekkään työtehtävän ei tarvitse aina olla valmiina mielessä, vaan kesätyössä pääsee myös tutustumaan yrityksen tarjoamiin eri mahdollisuuksiin.

Vesa Ruisma, 23, tuli alun perin Enersenselle töihin oppilaitosyhteistyön ja kesätyön kautta. Nykyään hän työskentelee sähköasemasuunnittelun parissa Enersensen Harjavallan toimipisteessä. Ruisma valittiin Satakunnan ammattikorkeakoulun Sähköakatemia-hankkeen kautta Enersensen sähköasemasuunnittelutiimiin. Hankkeen tarkoituksena oli kerryttää opiskelijoiden työhön tähtäävää kokemusta hankkeessa mukana olevien yritysten opissa.

Töiden alkaessa Vesa vietti aikaa tutustuen eri suunnittelutehtäviin ja hän sai aluksi tehtäväkseen pieniä ohjattuja työtehtäviä. Esihenkilö antoi myös mahdollisuuden käydä tutustumassa käynnissä oleviin sähköasema- ja voimajohtohankkeiseen.

”Tutustumiskäynnit työkohteissa olivat kaikkein opettavimpia ja niissä opittuja asioita olen hyödyntänyt ihan jokapäiväisessä työssäni nyt vakituisena työntekijänäkin”, Vesa kertoo.

Kokemuksen kartuttua koulun hankkeen sekä kesätöiden muodossa, Vesalle aukesi mahdollisuus ryhtyä tekemään suunnittelua sähköasemien aluesuunnittelussa, johon hänet palkattiin myös vakituiseksi heti koulusta valmistuttuaan.

”Osaaminen kertyy pikkuhiljaa töitä tehdessä. Alan koulutus ei antanut kuin pintaraapaisun alalle”, sanoo Vesa.

Tällä hetkellä Vesa toimii Enersensellä sähköasema- sekä voimajohtohankkeiden ensiö-/pääpiirisuunnittelijana. Työtehtäviin kuuluu suurjännitelaitteiden sijoitus-, maadoitus-, putkitus- ja ukkosuojaussuunnittelu.

”Suurin syy, miksi pidän työstäni Enersensellä, on huikea työporukka. Tällaiseen työilmapiiriin oli opiskelijana helppo hypätä mukaan, sillä kaikilla on aikaa kuunnella ja neuvoa työtehtävissä. Porukassa tekemisen meininki on todella hyvä. Pidän myös siitä, että työtehtävät vaihtelevat paljon ja, että Enersense suhtautuu positiivisesti jatkokouluttautumiseen, ja sitä kautta mahdollistaa uralla etenemisen”, Vesa kertoo.

Jaa