Vauhdikas vuosi Enersensen matkassa

Vuosi Enersensen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana on pian takana. Aikamoinen vuosi, voitaneen todeta. 1.2.2021 lähetetty tiedote nimityksestäni on saanut jatkokseen jo sata muuta pörssi- ja lehdistötiedotetta – todella paljon konkreettisia ja isoja asioita on siis ehtinyt tapahtua.

Kun hyppäsin näihin saappaisiin, tiesin, että Enersense on mukana toteuttamassa päästöttömiä energiaratkaisuja sekä tarjoamassa monenlaisia palveluita energia-, teollisuus- ja tietoliikennealan yrityksille aina suunnittelusta ja toteutuksesta kunnossapitoon ja huoltoon. Siihen talossa on pitkät perinteet ja huippuosaava henkilöstö. Se tunne on vain vahvistunut kuukausien kuluessa, kun on päässyt sukeltamaan hieman syvemmälle palvelutarjontaan. Harmi vain, että korona on edelleen estänyt lähitapaamiset. Toisaalta tehokkaat Teams-tapaamiset ovat mahdollistaneet vauhdikkaan liikkeelle lähdön. Toivottavasti näiden kahden välille syntyy kuitenkin pian sopiva balanssi.

Vaikka vauhtia ja tapahtumia on riittänyt, perustekemisemme ei ole muuttunut mihinkään. Vahva kivijalka pitää yhä – olemme laaja-alainen palveluntarjoaja kumppaneillemme. Sen päälle on ollut hyvä rakentaa uutta ja laajentaa toimintaa. Tuon uuden rakentaminen on pitänyt sisällään esimerkiksi seuraavanlaisia asioita ja tiedotteita vuonna 2021:

  • Uusi rahoituskokonaisuus sovittu yhtiölle
  • Suunnatuissa osakeanneissa uusia merkittäviä osakkeenomistajia
  • Henkilöstövuokrausyhtiö Värväämön osakekannan myynti
  • Helsingin pörssin päälistalle siirtyminen
  • Johtoryhmän ja hallituksen uusiutuminen, esim. Jaakko Eskola puheenjohtajaksi
  • Merituulivoimaan erikoistuneen Pori Offshore Constructionsin (nyk. Enersense Offshore) ostaminen
  • Sijoitus ja ensisijaisesta kumppanuudesta sopiminen vihreän vedyn tuotantoyhtiö P2X:n kanssa
  • Maatuulivoimahankkeiden kehitysyhtiö Megatuuli Oy:n kauppa ja eteneminen strategian toiseen vaiheeseen myös päästöttömän energian tuottajaksi ja keskeiseksi vihreän energian yhtiöksi

Samaan aikaan isojen ulkoisten projektien kanssa Enersensellä on viety läpi iso liuta integraatiohankkeita. Omalle tontille ovat osuneet muun muassa brändiuudistus, yhteiset nettisivut ja yhteinen intranet. Iso kiitos näihin tehdystä työstä omalle tiimille ja koko porukalle! Parhaillaan työstetään koko konsernin toiminnanohjausjärjestelmää yhdenmukaiseksi, valtava ponnistus siinäkin käynnissä.

Viestintää on kaikissa hankkeissa tehty eri kohderyhmille paljon. Usein on onnistuttu, mutta monesti on jäänyt parannettavaakin. Mitä useampi ihminen organisaation eri tasoilla on sitoutunut viestimään asioista innostuneesti arjen kohtaamisissa, sitä parempi on ollut lopputulos. Tässä viestintäpolitiikkamme Kaikki viestii -ajattelussa on yli 2000 ihmisen organisaatiossa yhä työsarkaa.

Enersense haluaa olla mukana vihreän siirtymän etulinjassa arvoketjun eri vaiheissa. Epäorgaaninen kasvu eli yritysjärjestelyt ovat fokuksessa jatkossakin.

Tähän kaikkeen meillä on nyt edellä mainittujen asioiden johdosta entistä paremmat mahdollisuudet. Yhtiön rahoitus ja omistajapohja on vakaa, olemme hankkineet päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseen lisävahvistusta yritysjärjestelyin ja olemme onnistuneet vahvistamaan osaamistamme ja toimintatapojamme läpi organisaation.

Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin ja kohti seuraavaa sataa tiedotetta. Toivottavasti myös mahdollisimman monen viestinviejän voimin.

Kuva: Ilari Pousi

Jaa