Kesätyössä parasta oli uuden oppiminen

Elise Aaltonen vietti kesän 2023 Tampereella työmaainsinöörinä kytkinasemaprojektin parissa. Enersensen kesätyöpaikat hän löysi koulunsa kautta.  

”Kuulin Enersensen kesätyömahdollisuuksista energiatekniikan kurssilla. Opettaja oli käynyt yliopiston järjestämillä rekrytointimessuilla ja jutellut siellä Enersensen edustajien kanssa. Hän sitten vinkkasi meille opiskelijoille, että olisi mielenkiintoisia hommia tarjolla ja päätin hakea. Enersensestä jäi alusta alkaen hyvä kuva työnantajana”, Elise kertoo. 

Kesätyössä Elise arvostaa kattavaa perehdytystä ja hyvää vuorovaikutusta.  

”Kattava ja hyvä perehdytys on tärkeää, varsinkin kun tulee uutena taloon. Lisäksi on tärkeää, että on helppo tarpeen tullen kysyä apua ja että niihin kysymyksiin saisi myös nopeasti vastaukset. Uutena kesätyöntekijänä tulee pitkin matkaa vastaan asioita, jotka eivät ole tuttuja ja tämän takia on hyvä, että on tukea saatavilla. Työhön liittyvien asioiden lisäksi tärkeää on se, että pääsee tekemään töitä ihmisten kanssa, jotka ovat ammattilaisia ja tietävät mitä tekevät”, hän toteaa. 

Työmaainsinöörin työnkuva on monipuolinen ja päivät ovat aina erilaisia. Myös uuden oppiminen pitää mielenkiintoa yllä. 

”Työpäiviin kuuluu laidasta laitaan työmaan pyörittämiseen ja projektinhoitoon liittyviä tehtäviä. Viime päiviin on kuulunut muun muassa toimitusten tarkastuksia, asennustarkastuksia ja dokumenttien valmistelua. Tämä on minun ensimmäinen työpaikkani näissä tehtävissä ja paljon tulee uutta asiaa. Uuden oppiminen onkin mielenkiintoisin osa työtä ja on kiva päästä hyödyntämään koulussa opittuja asioita käytännössä.  Pidän myös meidän työrytmistämme, eivätkä päivät ole koskaan täysin samanlaisia”, Elise kertoo 

Elise on valmistunut ammattikorkeakoulusta sähköisen talotekniikan insinööriksi ja tällä hetkellä hän tekee sähkötekniikan maisteriopintoja Tampereen yliopistossa. Tulevaisuudessa hänellä on suunnitelmissa jatkaa uraa uusiutuvan energian parissa.  

”Haluaisin jollain tavalla työskennellä uusiutuvan energian parissa, tämän tarkemmin en ole vielä suunnitellut. Tässä opintojen aikana toivottavasti selviää suunta, jota kohti haluan lähteä”, hän kertoo.  

Elise on viihtynyt työssään hyvin ja suosittelee Enersensen kesätyöpaikkoja kaikille avoimuudella ja positiivisella asenteella varustetuille tyypeille. 

”On tärkeää, että on valmis tekemään kaikenlaisia hommia ja tarttumaan tarjottuihin haasteisiin. Lisäksi tarvitsee olla itseohjautuvuutta ja kykyä ottaa asioista selvää, toki apua saa aina tarvittaessa. Näiden lisäksi avoimuus ja reipas asenne on eduksi” Elise toteaa.

Vietä sinäkin kesä Enersensellä. Tutustu laajaan kesätyövalikoimaamme ja hae pian: https://enersense.fi/avoimet-tyopaikat/kesatyopaikat/  

 

Jaa