Näin energiamurros etenee – haastattelussa Enersensen strategiajohtaja Juha Pitsinki

Satakunnan Kansa kirjoitti 12.2.2023 ilmestyneessä artikkelissaan laajasti energiamurroksesta ja siihen liittyvistä energiaratkaisuista. Enersensen strategiajohtaja Juha Pitsinki avasi lehden haastattelussa meneillään olevaa murrosta ja Enersensen laaja-alaista roolia päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajana.

Pitsinki näkee haastattelussa suuren muutoksen kolmiportaisena. Ensin uusiutuvan energian määrä kasvaa nopealla tahdilla. Seuraavaksi tulee uusiutuvan energian mahdollistama yhteiskunnan sähköistyminen ja kolmantena askeleena on vetytalous. Nämä kaikki kietoutuvat toisiinsa, ja muutos etenee samanaikaisesti usealla eri osa-alueella.

”Olemme rakentamassa sähköverkkoja, sähköasemia, tuulivoimaloita, vetyakkulaitoksia. Merituulivoiman rakentamisessa on ison kasvun mahdollisuus. Tarkoituksena on myös omistaa voimaloita ja alkaa tehdä sähköä keskipitkällä aikavälillä. Monesta kulmasta ollaan siis mukana.”

Satakunnan Kansan artikkeli löytyy seuraavasta linkistä ja se on maksumuurin takana: Enersense uskoo energiamurrokseen – vihreä siirtymä vaatii valtavaa määrää uusiutuvan energian voimaloita: ”Vety on uusi öljy” – Satakunta – Satakunnan Kansa

Jaa