Rakkaus numeroihin houkutteli vaihtamaan alaa

Tuore alanvaihtaja Mari Saarnilehto työskentelee Porin Mäntyluodon telakalla ostolaskujen parissa. Mari työskenteli aiemmin 16 vuotta ravintola-alalla yrittäjänä, mutta koki työn olevan liian raskasta ja päätti vaihtaa alaa.

”En halua herätä 60-vuotiaana elämään kyllästyneenä. Halusin tehdä jotain muuta ja tykkään numeroista, joten äitiysloman jälkeen lähdin WinNovaan opiskelemaan ja hyppäsin täysin uudelle alalle”, Mari kertoo.

Mari ei suinkaan ole ainoa alan vaihtaja, sillä alan vaihtamisesta on tullut uusi normaali. Ihmiset arvostavat entistä enemmän vapaa-aikaa ja henkinen hyvinvointi on noussut tärkeään rooliin. Myös Enersensellä on otettu huomioon muuttuvan työelämän uudet vaatimukset.

Kirjanpitäjän pestin Enersensellä Mari löysi netistä.

”Otin puhelimen käteen ja soitin, että voisinko tulla harjoittelijaksi. Tammikuussa alkoi harjoittelu ja kesäkuussa alkoi vakituinen työ. Enersensestä ei ole mitään pahaa sanottavaa, aamulla ei harmita tulla töihin”, Mari kertoo.

Yrittäjän asenne auttoi Maria ja aktiivisuus palkittiin. Ensin tuli harjoittelupaikka ja lopulta vakituinen työ uudella alalla. Uusi työnkuva ja alan vaihto ovat tuntuneet hyvältä ratkaisulta.

”Pidän kirjanpitäjän tehtävistä, numerot ovat minulle rakkaita ja nautin niiden parissa työskentelystä”, Mari kuvailee uutta työtään.

Haluaisitko Marin työkaveriksi? Kurkkaa Enersensen kesätyövalikoima täältä.

Jaa