Sailaway -päivänä koko telakka juhlii

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Viimeisimpänä taloon on yrityskaupan myötä lokakuussa tullut myös Pori Offshore Constructionsin porukka, joka työskentelee erityisesti merituulivoimaprojektien parissa.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2400 työntekijää.

 

Me olemme Enersense -sarjaa jatketaan Johanna Sihvosen haastattelulla. Sihvonen työskentelee Enersensen uuden vahvistuksen Pori Offshore Constructionsin riveissä osana Smart Industry -liiketoiminta-aluetta. Porista kotoisin oleva Sihvonen, 49, työskentelee Enersensellä Document Control & Administration Managerina.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin aikoinaan Pori Offshore Constructionsilla, silloiselta nimeltään Technip Rauma Offshore, lähes kaksi vuosikymmentä sitten Project Control assistenttina. Jäätyäni hetkeksi äitiyslomalle palasin takaisin Mäntyluotoon dokumentti kontrollerin tehtävään, josta etenin ensin suunnitteluosaston osastosihteeriksi ja siitä Project Administration Manageriksi.

Nykyisessä tehtävässäni olen toiminut vuodesta 2010. Vuosien mittaan olen saanut lisää vastuuta ja toimenkuvaani on tullut lisäyksenä uusia tehtäviä esimerkiksi viestintään ja matkajärjestelyihin liittyen.

 

Miksi alun perin tulit Enersenselle töihin?

Tulin alun perin Pori Offshore Constructionsille töihin TE-keskuksen yhteydenoton kautta, kun he kehottivat lähettämään hakemuksen. Sitä myötä pääsin haastatteluun ja sain paikan.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Ennen Enersenseä olen tehnyt töitä muun muassa eri yritysten osto- ja myyntireskontran parissa.

Olen suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Satakunnan ammattikorkeakoulussa Porissa. Suorittamani yrittäjyyden- ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma keskittyi pääasiassa johtamiseen ja työelämän kehittämiseen sekä uudistamiseen. Myös henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö kuuluivat vahvasti opintoihini.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin projekti työurallasi?

Kaikki projektit, joissa olen ollut mukana ovat olleet omalla tavallaan mieleenpainuvia. On ollut hienoa nähdä, miten isot projektit etenevät alusta loppuun saakka ja ei aina ihan ongelmittakaan. On mahtava tunne, kun Sailaway -päivä lopulta koittaa ja projektitiimi ja koko talo juhlivat yhdessä onnistunutta projektia. Olemmekin saaneet Mäntyluodossa juhlia useita mieleen painuneita Sailaway -juhlia onnistuneiden töiden tuloksena.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Vuosien mittaan Pori Offshore Constructionsin organisaatio on supistunut ja se on tuonut myös minulle lisää erilaisia työtehtäviä. Vastuualueeseeni kuuluu muun muassa projektien dokumenttihallintaprosessi, erilaiset projektien hallinnolliset tehtävät sekä matkavastaavana toimiminen. Toimin myös esihenkilönä projektisihteereille ja dokumentti kontrollereille.

Enersenseen sulautuminen ei ole ainakaan vielä tuonut muutoksia tehtäviini.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Meillä on hyvä yhteishenki ja töihin on aina ollut mukava tulla. Työni on monipuolista ja pidän erityisesti siitä, että pystyn itse vaikuttamaan työhöni sekä kehittämään toimintatapoja töissä.

Jaa