Projektipäällikkö arvostaa ihmislähtöistä johtamista

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2400 työntekijää.

 

Me olemme Enersense -sarjaa jatketaan Rakveresta, Virosta kotoisin olevan Rauno Tammjärven haastattelulla. Tammjärv, 39, työskentelee Enersensen International Operations -liiketoiminta-alueen tietoliikennedivisioonassa Senior Project Managerina mobiili-, tutkamasto sekä valokuitu- ja kuparikaapeliprojektien parissa.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin Empowerilla tasan kymmenen vuotta sitten kenttäteknikkona kuitu- ja kupariverkkojen huolto- ja rakennustehtävissä. Tietääkseni olen ensimmäinen henkilö Empowerilla, joka asensi kuitukaapeleita puhallustekniikalla. Ajan kuluessa sain lisää vastuuta projektien vetämisen ja seurannan parissa. Esimieheni ja mentorini suositteli minua nykyiseen tehtävääni Senior Project Manageriksi.

 

Miksi alun perin tulit Enersenselle töihin?

Ennen Empoweria työskentelin myyntitehtävissä eräällä internet-palveluntarjoajalla. Kyllästyin kuitenkin myyntityöhön ja halusin tehdä jotain käsilläni ja olla fyysisesti aktiivinen töissä. Kuulin, että eräs vanha tuttuni meni Empowerille töihin esimieheksi juuri avattuun tietoliikennedivisioonaan ja kysyin häneltä, josko hänellä olisi minulle töitä. Aluksi hän luuli, että vitsailin, mutta muutaman kerran kysyttyäni pyörät lähtivät pyörimään, irtisanouduin ja liityin osaksi Empower-perhettä.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Olen kouluttautunut IT-tehtäviin, mutta en ole koskaan työskennellyt alalla täysipäiväisesti. Minun puoleeni on kuitenkin aina käännytty IT-ongelmien kanssa kaikissa työpaikoissani. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa rakennusalalla, Nokian myyntiedustajana sekä paikallisen teatterin näyttämöteknikkona.

Kerran myytyäni kiinteän nettiyhteyden asiakkaalle, sain mennä teknikon mukaan katsomaan asennusta. Olen aina halunnut ymmärtää miten asiat toimivat kokonaisvaltaisesti ja se kokemus kylvi mieleeni ajatuksen siitä, että haluan tehdä työtä, jota monet nykypäivän internetin käyttäjät pitävät itsestäänselvyytenä.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin projekti työurallasi?

Mieleenpainuvia projekteja on ollut monia, esimerkiksi ensimmäinen iso puhallustekniikalla asennetun kuitukaapelin projekti Viljandissa, Virossa, jossa organisoin koko työn kaapeleista jatkoksiin ja dokumentointiin. Olen matkustanut myös muun muassa Liettuaan, Ruotsiin ja Suomeen auttamaan erinäisissä projekteissa.

Ensimmäisessä projektissa nykyisessä tehtävässäni olin vielä täysin keltanokka budjetoinnin suhteen ja onnistuin ylittämään kustannukset reippaasti. Esimieheni kuitenkin sanoi, että virhettä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti vaan, että virheistä opitaan ja niitä ei toisteta. Tällaista inhimillistä asennetta ei löydy ihan jokaiselta.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Johdan ja organisoin neljän työntekijän mobiili- ja tutkamastojen rakennus- ja huoltoprojekteja sekä kuidunrakennusprojekteja. Lisäksi tehtäviini kuuluu työtilojen ja viestinnän kehittäminen Enersensen Viron tietoliikennedivisioonan eri yksiköiden välillä. Toimin myös valtuutettuna työympäristöön liittyvissä asioissa työnantajan edustajana. Henkilökohtainen tavoitteeni on tehdä kaikkien kokemuksista töissä hieman parempia.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Työssäni pidän eniten siitä, ettei se ole liian rutinoitunutta, ja voin työskennellä ympäri Viroa ja jopa naapurimaissa. Enersensellä ihmiset ovat parhaita. Kaikki esimiehet, joiden kanssa olen ollut tekemisissä ovat olleet inhimillisiä ja kohdelleet työntekijöitä samanarvoisina. Heidän puoleensa voi kääntyä ja keskustella asioista riippumatta omasta työnkuvasta ja heiltä saa aina apua ja ohjausta. En halua työskennellä vain palkkapäivää varten. Mielestäni parhain työ on sellaista, jossa asioihin voi vaikuttaa.

Jaa