Tule Sadun, Samin ja 2000 muun työkaveriksi vihreään menestystarinaan: Enersensessä saat äänesi kuuluviin, etenet ja olet osa hyvää porukkaa

Pörssiyhtiö Enersensen teollisuusdivisioona on kätellyt kovia kauppoja muun muassa merituulivoimasta, ja sen tilauskanta on kasvanut vuoden aikana hurjat 200 prosenttia. Nyt tarvitaan lisää innokkaita osaajia. Eli sinua.

Porin Mäntyluodon telakalla on buustia. Vihreä siirtymä tuo merituulivoimalatilauksia, mutta toiminta kasvaa myös muilla liiketoiminta-alueilla. Työvoiman vahvistusta tarvitaan esimerkiksi Mäntyluotoon Offshore-liiketoimintayksikköön ja Mäntyluotoon avattuun huoltokeskukseen, josta palvellaan Länsi-Suomen asiakkuuksia.

Projektipäällikkö, projekti-insinööri, hankintapäällikkö, tuotantokoordinaattori, hitsausoperaattori, kunnossapidon työnjohtaja/huoltoinsinööri, sähkö- ja automaatioasentaja, teollisuuden pintakäsittelijä, meriteollisuuteen hitsari, asentaja… Löydätkö itsesi?

Tiesitkö? Enersense on teollisuuden ulkoistetun kunnossapidon markkinajohtaja.

Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset

”Porin Mäntyluotoon saatiin ensimmäinen iso merituulivoimaprojekti tanskalaisen Bladt Industries As:n kanssa”, kertoo projektipäällikkö Petri Tähkänen tyytyväisenä. Lisäksi energiayhtiö Helenin kanssa käynnistyi laaja hiilineutraalisuuteen tähtäävä strateginen yhteistyö käyttö- ja kunnossapitopalveluissa.

Enersense-konserni aikoo nostaa liikevaihdon 500 miljoonaan ja teollisuusdivisioona 200 miljoonaan vuoteen 2027 mennessä.

”Sitoudumme tavoitteeseen ja kehitämme toimintaamme pitkäjänteisesti. Palkkaamme kaikki uudet työntekijät näihin avoinna oleviin tehtäviin toistaiseksi voimassa olevin sopimuksin”, liiketoiminnan johtaja Jaakko Leivo kertoo.

Uutta: Enersensen Power-liiketoiminta-alue valittiin pääurakoitsijaksi Eurajoen Oosinselän tuulipuiston infran rakentajaksi.

Matala organisaatio lisää joustavuutta

Teollisuusdivisioonan tilauskanta on kasvanut 200 prosenttia vuoden aikana. Merituulivoiman jalustojen lisäksi tehdään muitakin isoja teräsrakenteita. Tuotantotiloista valmistuu muun muassa kaapelikaruselleja Norjaan. Kuvassa hitsaaja Markus Puska.

Jaakko kertoo arvostavansa telakan 50-vuotista historiaa, mutta panostaa muistelujen sijaan nykyhetkeen ja etenkin tulevaisuuteen.

”Olemme palauttaneet aidon, yhdessä tekemisen meiningin. Uudistamme johtamismalleja, madalsimme päätöksentekoa, kehitämme prosesseja jatkuvasti yhdessä ja satsaamme digitalisointiin.”

Pääkonttori on Porin keskustassa, mikä joustavoittaa päätöksentekoa.

Enersensen toimintamallissa selkeät liiketoimintasuunnitelmat antavan selkänojan strategian mukaiselle toiminnalle ja mahdollistavat päätöksenteon tehokkaasti ja rohkeasti.

Tiesitkö? Yli 100 hehtaarin laajuinen telakka-alue on Porin sataman vieressä, alueelle johtavat raiteet ja perille on hyvä yhteys myös kumipyörillä.

Sami: ”Vaihteleva työ ja vastuu plussaa”

Liiketoimintajohtaja Jaakko Leivo (vas.) tuntee telakan arjen. Hän on itse aikoinaan aloittanut telakkatyöntekijänä, siivonnut lohkoja ja tehnyt monia yleistöitä. ”Meillä pääsee etenemään, koulutamme ja kannustamme. Kaikki tekevät tärkeää työtä, lopputulos riippuu jokaisesta.” Sami Javanainen tuli taloon kesätöihin kymmenen vuotta sitten ja toimii nykyään tuotantopäällikkönä. Kuva: Vesa Saivo

Sami Javanainen tuli taloon kesätöihin vuonna 2012. Nykyään tuotantopäällikkönä toimiva Sami kehuu mukavaa työyhteisöä. Hän arvostaa joustavuutta ja matalaa päätöksentekoa.

”Tykkään työstäni. Meillä saa valtaa ja vastuuta sopivassa suhteessa. Pääsemme päättämään asioista hyvin itsenäisesti.”

Mielenkiintoiset tilaukset lisäävät motivaatiota.

”Harva homma on sarjatuotantoa. Mittatilaustöissä pääsee käyttämään omaa osaamista luovasti.”

Sami kannustaa hakemaan taloon.

”Meillä on muun muassa tuotantoinsinöörin paikka auki. Tervetuloa työkaveriksi.”

Satu: ”Viihdyn teollisessa ympäristössä”

Enersense panostaa rekrytoinneissaan työntekijöiden moninaisuuden lisäämiseen. Yritys toivoo, että entistä useampi nainenkin kokisi alan itselleen houkuttelevaksi ja mieluisaksi. QA-spesialisti Satu Mäkinen viihtyy teollisessa ympäristössä. Kuva: Vesa Saivo

QA-spesialisti Satu Mäkinen muutti viime kesänä Turusta Kokemäelle ja löysi mieluisan työpaikan Enersenseltä.

”Teräsrakentaminen on minulle entuudestaan tuttua. Olen ollut aiemmin laivateollisuuden palveluksessa ja viihdyn teollisessa ympäristössä.”

Enersense oli laadunvalvonnan ammattilaiselle luonteva valinta.

”Mielikuvani oli positiivinen. Oli helppo hakea töihin yritykseen, joka toimii vastuullisesti ja on vihreän siirtymän edelläkävijä.”

Vasta muutaman viikon talossa ollut Satu panostaa nyt verkottumiseen ja ottaa talon tavat, koneet ja laitteet haltuun. Toistaiseksi mielikuva ja todellisuus ovat vastanneet toisiaan.

Enersense – päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja

  • Päästöttömät ratkaisut energiaomavaraisen yhteiskunnan toteuttamiseksi
  • Aloitti vuonna 2005
  • Pääkonttori Porissa
  • Koko konsernin tavoite 500 miljoonaa vuoteen 2027 mennessä
  • Liikevaihto 268 miljoonaa euroa vuonna 2022
  • Koko konsernin henkilöstömäärä 2000
  • Liiketoiminta-alueet on jaettu neljään divisioonaan
  • Työpaikkoja auki kaikilla liiketoiminta-alueilla: Power, Connectivity, Smart Industry ja International Operations

 

Artikkelin kuva: Vesa Saivo

Jaa