Työsuhdepyöräily kiinnostaa – pilottiryhmältä positiivista palautetta

Enersense otti toukokuussa uutena henkilöstöetuna kokeiluun työsuhdepyörät. Pyörät otettiin käyttöön pilottiryhmälle, joka koostuu 20 työntekijästä ympäri organisaatiota. Pilottiryhmän tarkoituksena on kerätä tietoa edusta ja sen käyttökokemuksista.

”Toukokuussa startannut pilottiryhmä lähti liikkeelle henkilöstön toiveesta ja tarkoituksemme on jatkaa nykyisellä mallilla ainakin vuoden 2024 alkuun asti. Syksyn aikana keräämme tietoa ryhmältä edun toimivuudesta”, kertoo Enersensen henkilöstöpäällikkö Henriikka Seppälä.

Työsuhdepyöräily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja suosion odotetaan edelleen kasvavan.  Työmatkapyöräily on helppo tapa lisätä liikunnan osuutta arjessa ja näin edistää omaa jaksamista, työkykyä ja -hyvinvointia. Pilottiryhmään osallistuneella Kari Yli-Kivistöllä työsuhdepyörä on ahkerassa käytössä, sillä hän polkee töihin viikoittain.

”Käytän pyörää pääsääntöisesti työmatkalla, jota tulee päivässä 60 kilometriä edestakaisin, vähän fiiliksen mukaan 2–3 kertaa viikossa. Kesäkuussa tuli työmatka-ajoja noin 650 kilometriä”, Kari toteaa.

Pyörä on työntekijän vapaassa käytössä myös vapaa-ajalla, mikä lisää edun houkuttelevuutta. Niin ikään pilottiryhmään kuuluvat Otto Koski ja Joonas Rantala kertovat hankkineensa pyörän juuri vapaa-ajan harrastuksia varten. Etu on innostanut liikkumaan arjessa enemmän.

”Valitsin itselleni hyvin varustellun maastopyörän vapaa-ajan käyttöön, toki sillä on tullut myös poljettua työmatkaa satunnaisesti. Kävin jo ennen pyörän hankintaa maastopyöräilemässä viikoittain, mutta nyt on tullut käytyä useammin ja pyörä on mahdollistanut pidemmät lenkit”, Otto kertoo.

”Pyörää käytän pääsääntöisesti vapaa-ajalla. Lyhyempien ajeluiden lisäksi useamman kerran laittanut muun perheen autoon mökille lähdettäessä ja itse ajanut pyörällä. Matkaa kertyy n. 50 km metsäteitä pitkin ja se taittuu sähkömaastopyörällä oikein mallikkaasti. Sähköpyörät on yleistyneet paljon myös ystäväporukan keskuudessa, niin mukava lähteä kiertelemään reittejä yhdessä. Kaiken kaikkiaan aivan mahtava etu ja koen, että työsuhdepyörällä on liikkumista ja hyvinvointia edistävä vaikutus ajaa sillä sitten työmatkoja tai vapaa-ajan ajeluita”, Joonas kertoo.

Suosiosta kertoo myös se, että työsuhdepyöräilyn mahdollisuus kiinnostaa työnhakijoita jo rekrytointivaiheessa.

”Työsuhdepyörä on herättänyt paljon mielenkiintoa henkilöstön keskuudessa ja se on rekrytoinnin palautteen mukaan myös yksi aihealueista, joista kandidaatit tiedustelevat rekrytointiprosessin yhteydessä”, Henriikka Seppälä toteaa.

Jaa