Viihtyisä työympäristö houkutteli Getlinin sähköasentajaksi

Enersense toimii perinteisesti hyvin miesvaltaisilla aloilla, ja olemmekin asettaneet tavoitteeksemme lisätä naisten osuutta liiketoiminta-alueillamme tulevina vuosina. Haluamme rohkaista kaikkia astumaan haluamalleen urapolulle ja autamme omalta osaltamme varmistamaan, että kaikilla on sukupuolesta riippumatta samat taidot ja pätevyydet kaikissa tehtävissä Enersensellä. Enersensen Viron tytäryhtiössä kesätöitä tekevä Getlin Juhe on tällä hetkellä Enersensen ainoa naispuolinen sähköasentaja Virossa.

”Kiinnostus työskennellä tällä alalla syntyi yläasteella, kun pääsin seuraamaan alalla työskentelevän isäni työpäivää. Pääsin näkemään erilaisia sähköasemia ja osallistumaan maanalaisiin kaapelinlaskutöihin, ja olin myös vaikuttunut viihtyisästä ja valoisasta työympäristöstä ulkona”, aiemmin ravintola-alalla työskennellyt Getlin kertoo.

Getlin on työskennellyt Enersensellä vastaavissa tehtävissä myös viime kesänä. Hänen tehtäviinsä kuuluu auttaminen sähköasennuksissa sekä huolto- ja korjaustehtävissä.

”Minua houkuttelee työssä se, että jokainen päivä on erilainen kuin edellinen ja täynnä uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja tehtäviä, jotka kaikki on ratkaistava. Monimutkaiset haasteet ovat mielestäni ihanteellisia oppimisen ja itsensä kehittämisen kannalta”, Getlin toteaa.

Sähköasentajan ammatti on perinteisesti hyvin miesvaltainen, mutta Getlin uskoo, että maailma muuttuu ja erilaisia ihmisiä löytää alalle jatkuvasti enemmän.

”Maailma muuttuu jatkuvasti, ja samalla muuttuvat työpaikat ja ihmiset eri aloilla. Sähkö on meille kaikille elintärkeää ja alalle tarvitaan aina lisää käsiä. Jos sinulla on tahtoa työskennellä tällä alalla, älä epäröi hakea”, Getlin kannustaa.

Jaa