Yhteistyö Siemensin kanssa tärkeässä asemassa Enersense Chargingin kasvussa

Enersense Charging käyttää latauslaitteidensa huollossa ja ylläpidossa Siemensin Industrial Edge -alustaa, jonka avulla sovellus- ja tietoturvapäivitykset voi tehdä keskitetysti etänä. Yksi alustan suurimmista lisäarvoista perinteiseen pilviratkaisuun verrattuna on sen kyvykkyys kerätä ja käsitellä tietoja paikallisesti. Edge mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonkeruun automaatiosta ja laitteista ilman, että tietoja tarvitsee siirtää pilvipalveluihin jatkokäsittelyä varten.

”Sähköautojen latausverkostossa on enenevissä määrin kyse yhteiskunnan kannalta kriittisestä infrasta. Mahdollisuus tehdä Siemensin valmistamat tietoturvapäivitykset massa-ajoina ja hyödyntää Siemensin valmiiksi miettimiä tietoturva-arkkitehtuureja säästävät paljon aikaa. Pystymme myös keräämään paljon varsin yksityiskohtaista dataa suoraan Edge-laitteeseen, jossa se analysoidaan. Tätä dataa voimme tarvittaessa hyödyntää erilaisiin tarkoituksiin joko reaaliaikaisesti tai myöhemmin”, kertoo Enersense Chargingin teknologiajohtaja Jukka Anttonen.

Enersense Chargingin ja Siemensin yhteistyö alkoi jo vuonna 2017, kun vastaperustettu yritys tarvitsi kehittämäänsä sähköautojen pikalatauslaitteeseen pistekomponentteja.

”Oikea tuote löytyi tuolloin Siemensiltä ja käytämme sitä edelleen”, Anttonen sanoo.

Tuotekehitysyhteistyö Siemensin kanssa on kaksisuuntaista ja ideoita työstetään yhdessä. Anttosen tiimi on useamman kerran halunnut tehdä Siemensin tuotteilla jotain, mitä heidän tuotekehittäjillään ei ole käynyt mielessäkään.

”Kun on tehty pitkään yhteistyötä, on matalampi kynnys esittää myös niitä hullumpia ideoita. Ja aina näille ideoille on saatu tukea ja tuotteet taipumaan uudenlaisiin sovelluksiin” Anttonen kertoo.

”Arvostamme Siemensin tuotekehitysresursseja tosi paljon. Tällainen kumppanuus ja hyvällä tavalla haastaminen vievät toivottavasti molempia eteenpäin. Näemme, että Siemens on avainasemassa mahdollistamassa ja tukemassa kasvuamme”, toteaa Enersense Chargingin toimialajohtaja Ville Miettinen.

Enersense Chargingin suunnitelmissa on jatkaa tuoteportfolion kehittämistä ja hyödyntää Siemensin osaamista myös jatkossa.

”Syvällinen yhteistyö tuotekehityksen parissa jatkuu varmasti. Ollaan pitkältä ajalta tuttuja, joten sille pohjalle on hyvä rakentaa uusia juttuja sitä mukaa, kun toiminta kehittyy”, Miettinen toteaa.

Lue aiheesta lisää Teollisuuspartnerin numerosta 1/2024: https://assets.new.siemens.com/siemens/assets/api/uuid:fc37169a-ef76-4fe9-a9ef-c1aff463c388/TeollisuusPartneri-1-2024-web.pdf

Kuva: Siemens/Kasper Garam

Jaa