Projektipäällikkö Craig Easton: ”Pidän työssäni eniten monipuolisista projekteista ja itseni haastamisesta”

Craig Easton toimii Enersensellä projektipäällikkönä. Hän vastaa Norjan Oddassa käynnissä olevasta projektista. Projektipäällikön vastuualue on monipuolinen ja työpäiviin mahtuu paljon erilaisia tehtäviä.

”Päivittäisiin tehtäviini kuuluvat esimerkiksi asiakasneuvottelut, projektin KPI-suorituskyvyn arviointi, projektin tavoitteiden käsittely, prioriteettimuutosten kerääminen ja jakaminen projektin sisällä, henkilöstötason seuranta ja koordinointi projektitukiverkostomme kanssa Suomessa. Lisäksi tehtäviini kuuluu yleiskatsaus projektiin kaikista tuotannollisista, HSEQ ja taloudellisista näkökulmista”, Craig kertoo.

Craig aloitti työt Enersensellä elokuussa 2017  työmaapäällikkönä Kilpilahden voimalaitosprojektissa. Ennen Enersenselle siirtymistä hän työskenteli yli kymmenen vuoden ajan öljy- ja kaasuteollisuudessa erilaisissa  projekteissa eri puolilla maailmaa. Enersensellä työskentelyssä hän pitää eniten siitä, että jokainen projekti on aina erilainen ja ne tarjoavat myös haastetta.

”Enersensellä työskentelyni aikana olen ollut mukana useissa erilaisissa projekteissa, muun muassa voimalaitosten rakentamisessa, risteilyalusten varustelussa, materiaalien valmistuksen ja toimituksen koordinoinnissa sekä tällä hetkellä suuressa rakennusprojektissa. Jokaisella projektilla on ollut omat taitovaatimuksensa, joita minun on täytynyt oppia. Juuri tästä pidän työssäni eniten”, Craig toteaa.

Vaikka Craig on Enersensellä työskennellessään ehtinyt jo olla mukana monessa projektissa, on parhaiten mieleen jäänyt kuitenkin Kilpilahden voimalaitosprojekti.

”Ensimmäinen projektini Enersensellä on edelleen mieleenpainuvin projektini. Syynä tähän on se, että muutin Isosta-Britanniasta Suomeen aloittaakseni projektin. Tämä edellytti aiemmassa työelämässä oppimieni taitojen sovittamista sekä uudelle toimialalle että uuteen työkulttuuriin”, hän kertoo.

Uuteen työkulttuuriin sopeutuminen on sujunut hyvin ja tulokset puhuvat puolestaan. Craigin esihenkilö, Enersense Works Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Lampinen arvostaa erityisesti Craigin kykyä luoda positiivista ja tehokasta ilmapiiriä työskentelyyn.

”Craig on erinomainen projektipäällikkö, joka tälläkin hetkellä vastaa Enersense Worksin suurimmasta teollisuusprojektista, jota toteutetaan Norjassa. Tulokset ja asiakastyytyväisyys puhuvat puolestaan, mutta esihenkilönä arvostan erityisesti sitä, kuinka hän saa luotua projekteihinsa tehokkaan mutta positiivisen ilmapiirin niin oman henkilöstön sisällä, kuin asiakkaankin kanssa. Craigin vahva kokemus ja hyvä suoriutuminen kansainvälisissä projekteissa on ollut ja tulee olemaan isossa roolissa, kun Enersense Worksin liiketoimintaa kasvatetaan kohti kansainvälisiä markkinoita”, Mikko toteaa.

Jaa