Ympäristö­ystävällinen matkustaja-autolautta sai kasteen Vaasassa

Enersense on ollut vahvasti mukana rakentamassa vastavalmistunutta Wasaline Aurora Botnia -matkustaja-autolauttaa, joka aloittaa liikennöinnin Vaasan ja Uumajan välillä lähiaikoina. Juuri kastettu alus on varustettu uudella ympäristöteknologialla, ja se on merkittävästi nykyvaatimuksia ympäristöystävällisempi matkustaja-autolautta.

Enersense on ollut mukana hankkeessa aina rungon koontivaiheesta viimeiseen käyttöönottoon. Kyseessä on Enersensen ensimmäinen nesteytetyllä maakaasulla (LNG) kulkevan laivan rakennusprojekti. Enersensen osuus projektissa on koskenut putki- ja teräsvarustelutöitä konealueilla ja autokansilla, terästuotteiden valmistusta ja toimitusta sekä rungon koontia. Projektiin on osallistunut oman henkilöstön lisäksi myös laaja Enersensen kumppaniverkosto. Yhteensä he ovat tehneet syksyllä 2019 käynnistyneessä rakennusprojektissa yli 100 000 työtuntia.

Lue Rauma Marine Constructionsin Wasaline Aurora Botnian kastajaisia koskeva tiedote täältä:
RMC:n telakalla rakennettu matkustaja-autolautta Aurora Botnia kastetaan tänään Vaasassa – Rauma Marine Constructions (rmcfinland.fi)

Jaa