Energiamurros tarvitsee 5g-teknologiaa ja älykkyyttä

Energiamurros ja matka kohti päästöttömiä energiaratkaisuja vaatii monenlaisia toimenpiteitä ja eri toimijoiden laaja-alaista yhteistyötä. HS:n Vieraskynä-palstalla 26.4. (Uusi 5g-teknologia tekee arjesta turvallisempaa ja toimivampaa – Mielipide | HS.fi) Suomen Erillisverkot -konsernin teknologiajohtaja Antti Kauppinen nosti hyvin esille 5g-verkkojen merkittävän roolin energiamurroksen mahdollistajana.

”Myös energiasektori hyötyy 5g-palveluista. Tulevaisuuden sähköverkko koostuu useista uusiutuvan energian lähteistä. Sähköntuottajina voivat olla kotitaloudet, ja energiapuskureina voivat toimia esimerkiksi sähköautot. Nopeasti monimutkaistuva energiantuotantomme tarvitsee ohjaukseen automaatiota ja älykkyyttä, jotka saavutetaan 5g-teknologialla ja tekoälyratkaisuilla”, Kauppinen kirjoittaa HS:ssä.

Enersense tarjoaa palveluita energiamurroksen toteuttamiseen laajalti. 5g-palvelut ovat yksi keskeinen osa yhtiön liiketoimintaa.

”Suuret megatrendit kuten digitalisaatio ja energiamurros muuttavat yhteiskuntaamme nyt nopeasti. Muutos vaatii toimivia yhteyksiä moneen eri tarpeeseen. Teemme asiakasyritystemme kanssa jatkuvasti töitä sen eteen, että verkkojen toimintakyky ja kapasiteetti vastaavat lisääntyvää tarvetta”, sanoo Enersensen Connectivity-liiketoiminnan johtaja Anna Lindén.

Jaa