Enersense mukaan EcoSMR-hankkeeseen

Enersense liittyy mukaan EcoSMR-hankkeeseen, joka kokoaa yhteen kansainvälistä verkostoa pienydinvoiman mahdollisuuksien kehittämiseen Suomen energiamarkkinoilla. SMR (Small Modular Reactor) on alle 300MW tehon pienydinreaktori.

Verkosto koostuu energia-alalla toimivista organisaatioista kuten energia-, insinööri- ja konsultointiyhtiöistä. Hankkeen päärahoittajana toimii Business Finland ja hankkeen tutkimuksesta vastaavat VTT ja LUT-yliopisto. Enersense tulee täydentämään verkostoa osaamisellaan infra- ja energiarakentamisessa.

”Seuraamme laajasti puhtaiden ja vähäpäästöisten teknologioiden kehitystä, jonka vuoksi haluamme olla myös tässä ekosysteemissä mukana. Vaikka SMR-teknologia on vielä alkuvaiheessa, niin tulevaisuudessa voi syntyä mielenkiintoisia konsepteja esimerkiksi vedyn tai kaukolämmön ympärille”, sanoo Enersensen strategiajohtaja Juha Pitsinki.

Tulevaisuuden pienydinvoimalaitokset sopisivat hyvin Enersensen tavoitteeseen olla päästöttömän yhteiskunnan toteuttaja ja rakentaja. Enersenseltä löytyy ennestään kokemusta ydinenergiasta muun muassa Olkiluoto 3 -projektista.

Jaa