Finnvera: Enersense rynnistää vihreän siirtymän ytimessä

Finnvera haastatteli Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopaista yhtiön kasvaessa kovaa vauhtia vihreän siirtymän ytimessä. Finnvera on toiminut Enersensen rahoituskumppanina useissa hankkeissa.

Enersense on strategiansa mukaisesti hakenut kasvua tekemällä toisiaan täydentäviä yrityskauppoja, jotka ovat entisestään vahvistaneet yhtiön asemaa energiamurroksen mahdollistajana. Viimeisimpänä Enersense ilmoitti sähkö- ja tietoliikenneverkkojen rakentajan Voimatelin ostosta kesäkuussa.

”Yritysjärjestelyissä pitää olla pitkäjänteinen. Olemme asettaneet liikevaihtotavoitteeksi saavuttaa 500 miljoonan euron rajapyykki vuoteen 2027 mennessä. Se onnistuu nykyisellä rakenteella”, Holopainen kommentoi.

Holopainen kertoo haastattelussa, että vuosi 2020 oli käänteentekevä Enersensen historiassa, sillä silloin yhtiön johto näki, että vihreä siirtymä on tulossa.

”Saattaa kuulostaa oudolta, mutta olimme oikeastaan ensimmäisiä yrityksiä, jotka alkoivat puhua vihreästä siirtymästä. Sen jälkeen murros on ollut nopea. Tekniikka kehittyy vauhdilla ja suomalaiset yritykset voivat olla muutoksen keihäänkärkenä. Osaaminen, teknologia ja tietotaso ovat huippuluokkaa”, Holopainen kertoo artikkelissa.

Finnveran yritystarinan voi kokonaisuudessaan lukea täältä.

Jaa