Toimiva perehdytys ja yhdessä tekeminen avainasemassa

Sergejs Petuskovs on työskennellyt Harjavallan toimipisteellä voimajohtokunnossapidon työnjohtajana huhtikuusta 2022.

Sergejs muutti Latviasta Suomeen alun perin jääkiekon perässä vuonna 2011. Vuosien varrella hän ehti pelata useissa eri joukkueissa ympäri maata ja huomasi viihtyvänsä Suomessa niin hyvin, että hän päätti käydä kielikursseilla tavoitteenaan jäädä Suomeen pysyvästi. Sergejs oppi suomen kielen hyvin ja puhuukin nyt kaikkiaan viittä eri kieltä.

Sergejs on tehnyt Suomeen muuton jälkeen paljon eri alojen töitä. Hän kokee hienona sen, että hänelle on annettu vastuuta ja haasteita myös aikaisemmissa töissä. Viimeisimmän työn aikana maalausalan yrityksessä hän aloitti opiskelun tavoitteenaan tehdä esimiestöitä.

Sergejs tutustui nykyiseen esimieheensä jääkiekon kautta. Hän kuuli avautuneesta työpaikasta ja keskustelujen jälkeen käsitti soveltuvansa työhön hyvin. Saatu kokonaiskuva päivittäisestä tekemisestä kiinnosti erityisesti. Alkoi haastatteluprosessi, jonka tuloksena Sergejs aloitti voimajohtokunnossapidon työnjohtajana Harjavallassa.

Ensimmäiset kuukaudet ovat sisältäneet paljon perehdytystä ja erilaisia koulutuksia. Oppimisen kannalta on ollut hienoa päästä tekemään myös käytännön työtä. Sergejs on kokenut Enersensen perehdytysprosessin toimivaksi. Hän on ollut alusta saakka vaikuttunut siitä, miten motivoituneita ja auttavaisia enersenseläiset ovat.

”Paras perehdytys mitä olen tähän mennessä saanut. Ihmiset ottavat aikaa perehdyttämiselle ja perehdyttäjät varmistavat, että asia on sisäistetty. Perehdytyksessä on isoja kokonaisuuksia ja paljon osa-alueita, joista jokaista on ajateltu. Turvallisuus on iso osa ja siihen käytetään aikaa. Kaikki säännöt, raportit ja ilmoitukset tehdään tukemaan turvallisuutta. Loppupeleissä turvallisuus on ykkösenä”, Sergejs kertoo.

Sergejs on ollut positiivisesti yllättynyt työn vaihtelevuudesta. Työviikkoihin on mahtunut niin toimisto- kuin reissupäiviä eikä mikään päivistä ole ollut samanlainen. Työtehtäviä ja vastuuta on annettu perehdytyksen edetessä pidemmälle. Sergejtä motivoi tieto siitä, että hän pääsee jakamaan vastuuta kollegojen kanssa ja helpottamaan omalla panoksellaan työkiireitä. Työ vaatii usein paljon valmisteluja ennen varsinaiseen työkohteeseen menemistä. Hän pitääkin tärkeänä, että on päässyt tekemään tarvittavia esivalmisteluja ja varmistamaan, että asentajilla on kaikki tarvittava työnsä tekemistä varten.

Sergejs on päässyt seuraamaan läheltä omien esimiestensä työskentelyä. Reilut ja osaavat esimiehet vaikuttavat positiivisesti töiden sujuvuuteen ja onnistumiseen. Hän on ollut iloinen huomatessaan, miten hyvin yhteistyö koko voimajohtokunnossapitoporukan välillä toimii ja haluaa myös itse tehdä töitä tämän eteen.

”Työyhteisö on ottanut vastaan todella hyvin ja tuntuu kuin olisin ollut aina talossa. Hienoa, että olen saanut jo tähän mennessä tutustua niin moneen henkilöön. Parasta tähän mennessä onkin ollut ihmiset. Täällä on ihan huippuporukkaa ja työympäristö on positiivinen. Joukkuehenki ja yhdessä tekeminen on tärkeää niin töissä kuin vapaa-ajalla”, Sergejs toteaa.

Jaa