Hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola: ”Näen mahdollisuudet erittäin positiivisina”

Enersensen hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola istuu usean pörssiyhtiön hallituksessa sekä toimii Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana. Enersensen Pääomamarkkinapäivässä Eskola pohti yritysten toimintaympäristön globaaleja haasteita sekä vihreän siirtymän etenemistä. Katso koko video täältä.

”Eikö tämä ole se oikea hetki, jolloin meidän kaikkien tulisi miettiä mitä me tällä planeetalla teemme, ilmastokriisi on kuitenkin todellinen ja sitä voidaan katsoa aika moneltakin kannalta. Jos mietin sitä suomalaisen ja eurooppalaisen yritysmaailman kannalta, niin meillä on jo paljon teknologiota, joita voidaan käyttää tämän kriisin hallitsemiseksi. Suomesta löytyy osaamista ja teknologioita, nyt pitää uskaltaa tehdä päätöksiä.”

Eskola nostaa esille ekosysteemiajattelun, sillä Suomi on pieni maa ja käytössä ovat rajalliset resurssit.

”Suomalaiset yritykset eivät yksin pysty kaikkea tekemään, eli on tärkeää miten liittoudutaan eri yritysten ja yritystyyppien kanssa ja toisaalta tiedemaailman ja yhteiskunnan kanssa. Eli muodostetaan isompia ryhmiä, jotka voivat miettiä investointeja ja samalla saadaan houkuteltua ulkomaisia osaajia tänne.”

Enersensen tulevaisuuden Eskola näkee äärimmäisen positiivisena.

”Enersensehän mahdollistaa päästöttömän yhteiskunnan ja Enersensestä löytyy monentyyppistä osaamista. Energiapuoli on tietysti yksi asia ja kun mietitään, että päästötön ja vähähiilinen energia vaatii hajautettua energiantuotantoa ja hajautettu energiantuotanto-osaaminen löytyy Enersensestä. Toisaalta taas hajautettu energiantuotanto vaatii tietotekniikkaa ja tiedonsiirtoa ja aina vaan nopeampaa osaamista senkin suhteen ja sitäkin löytyy Enersensestä eli meillä on aika hyvä kombinaatio siinä mielessä, kun mietitään näitä tulevaisuuden haasteita. Enersensen viimeaikaiset yritysostot ja laajentuminen ja strategian fokusointi on osunut juuri oikeaan kohtaan ja näen ne mahdollisuudet erittäin positiivisina.”

Jaa