Hyvällä asenteella pääsee pitkälle

Patrik Vuorinen on viettänyt Enersensellä jo kaksi kesää. Alun perin hän kuuli Enersensen kesätyöpaikoista ystävänsä kautta ja kesä 2022 kului koneasentajan hommissa. Kesällä 2023 Enersenseläisyys jatkui työnjohtajan tehtävissä Inkeroisen toimipisteellä. 

Patrik arvostaa kesätöissä sitä, että pääsee oikeasti hommiin alusta alkaen, sillä tekemällä oppii parhaiten. Enersensellä tämä toteutuu ja töitä riittää ahkeralle tekijälle. Enersensellä vietetyt kesät toivat Patrikille ensimmäiset työkokemukset oman alan töistä.  

”On tullut vastaan myös yrityksiä, jotka eivät anna juurikaan vastuuta kesätyöntekijöille. Tiesin jo edelliskesästä, että Enersensellä pääsee käytännön työhön heti käsiksi. Nytkään ei ole ollut työstä pulaa ja hommiin on päässyt saman tien”, Patrik kertoo.  

Tyypilliseen työpäivään kuuluu paljon erilaisia tehtäviä palavereista tilauksien tekoon. Työnjohtajan tärkein tehtävä on kuitenkin pitää langat käsissä niin, että muiden on helppo hoitaa omat työnsä.  

”Tämän työn suola on ihmisten kanssa tekeminen. Palkitsevinta on, kun hoitaa omat tehtävänsä niin, että muiden on helppo tehdä oma osuutensa ja homma toimii sulavasti”, Patrik toteaa. 

LAB-ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi opiskeleva Patrik viihtynyt työnjohtajan tehtävissä hyvin. Hän tähtääkin esimiestehtäviin myös opintojensa jälkeen. Kesätyön tuoma kokemus edesauttaa tätä tavoitetta.  

”Vielä en tarkkaan osaa sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta todennäköisesti esimieshommissa jatketaan”, Patrik toteaa. 

Patrik on otettu kesätöissä hyvin vastaan ja työkavereilta on saanut myös hyviä oppeja.  

”Paras oppi matkan varrelta oli, kun eräs vanhempi kollega sanoi, ettei työssään hyvin suoriutuminen katso ikää, vaan hyvällä asenteella pääsee pitkälle. Aluksi vähän mietitytti tuottaako sukupolviero hankaluuksia, kun muut ovat paljon vanhempia ja tulee tällainen reilu parikymppinen työnjohtajan hommiin. Mutta hyvin ovat kaikki ottaneet vastaan”, Patrik kertoo.  

Patrik suosittelee Enersensen kesätyöpaikkoja kaikille tekeville tyypeille.  

”Jos pysyy työkalut kädessä, niin hakekaa ihmeessä. Hyville ja tekeville tyypeille löytyy aina hommia”, Patrik kannustaa.

Vietä sinäkin kesä Enersensellä. Tutustu laajaan kesätyövalikoimaamme ja hae pian: https://enersense.fi/avoimet-tyopaikat/kesatyopaikat/

Jaa