Keksijä ja nikkaroija, joka innostuu puhallusputkipokerista

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2400 työntekijää.

 

Sarjaa jatketaan Akaassa asuvan Mikko Myntin haastattelulla. Myntti, 33, toimii kunnossapitoinsinöörinä Enersensen Power-liiketoiminta-alueella.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin työt Empowerilla syksyllä 2016 Hämeenlinnan yksikön kunnossapitoinsinöörinä, joka on edelleen työnimikkeeni. Vastuu ja tehtävät ovat vuosien varrella kasvaneet samaa tahtia oman osaamiseni kanssa.

 

Miksi alun perin tulit Enersenselle töihin?

Olen kiinnostunut energia-alasta ja toimintavarmuuden ylläpidosta, ja halusin monipuolisen työpaikan sähköasemien parissa. Kiinnostuin Empowerista työnantajana mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen perusteella. Empoweria suositteli myös pari nykyistä työntekijää ja yksi jo työpaikkaa vaihtanut henkilö.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Olen koulutukseltani sähköasentaja, automaatioasentaja ja sähköinsinööri. Aikaisemmin työskentelin pari vuotta sähkösuunnittelijana sähköasemiin erikoistuneessa pienessä suunnittelutoimistossa. Sähköasemasuunnittelun lisäksi tehtäviini kuului kiinteistösähkösuunnittelua ja -asennusta.

Olen aina ollut luonteeltani keksijä ja nikkaroija. Tämä sopii mainiosti kunnossapitoinsinöörin toimenkuvaan, sillä nykyisessä työtehtävässäni tulee vastaan monenlaisia kunnostettavia laitteita.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin projekti työurallasi?

Mieleenpainuvin projekti on ollut ohjauskaapelipalon viankorjaus muutama vuosi sitten. Kaapeleiden nopea uusiminen ja käyttöönotto käytössä olevassa laitteistossa oli mielenkiintoinen ja vaativa projekti, jossa sain olla mukana. Järjestin paikalle tarvikkeita ja työvälineitä, ja nopeutin korjausta myös järjestämällä ruokailun sähköasemalle kenttämuonituksena. Onnistuin myös kohottamaan kaikkien mielialaa paistamalla muurinpohjalettuja.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Toimin kunnossapidon sähköasemasuunnittelijana kaikille kunnossapitoyksiköille. Tehtäviini kuuluvat muun muassa erilaiset mittaukset sähköasemilla, varaosien selvittäminen ja hankinta sekä mittausten suunnittelu ja valmistelu. Kuulun sähköasemien päivystysrinkiin ja teen vianselvitystä sekä paikan päällä sähköasemalla että etäyhteyksiä käyttäen toimistolta. Työkohteeni sijaitsevat ympäri Suomea Hangon ja Rovaniemen välillä.

Työtehtäviini kuuluu myös kunnossapidon kehittäminen, johon kuuluu muun muassa droonit, varaosien 3D-tulostus ja työkalujen kehitys. Työpäivääni saattaa sisältyä niin suunnittelutyön äärellä istumista, droonilla lentämistä kuin lapiolla kaivamistakin. Tarvittaessa tartun siis työkaluihin, vaikka pääasiallinen tehtäväni onkin enemmän suunnittelua. Lisäksi avustan Hämeenlinnan yksikön päällikköä hänen tehtävissään sekä sijaistan häntä loma-aikoina ja tarvittaessa, jolloin toimin esimiehenä kahdeksalle asentajalle.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Eniten pidän työkavereistani. Varsinkin sähköasemakunnossapidon puolella autetaan toisia ja tehdään yhteistyötä niin yksikön sisällä kuin yksiköiden välillä. Haastavammissa suunnitteluissa olen saanut myös apua projektisuunnittelijoilta. Tässä työssä ei tule kahta samanlaista päivää, joten tylsistymään ei pääse.

Mukavaa vaihtelua työhön on tuonut useissa pikkujouluissa ja kunnossapitopäivillä pitämäni erilaiset aktiviteetit, kuten puhallusputkipokeri ja jätti-huojuvatorni.

 

Jaa